Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au lichidat Cosa Nostra: Zeci de mafioți au fost reținuți

Mafie

Poliţia a arestat joi 46 de presupuşi membri ai mai multor clanuri mafiote la New York, sub suspiciunea de activităţi ilegale, în special extorsiune şi organizarea de jocuri de noroc clandestine, potrivit AFP.

Suspecţii fac parte din clanurile Genovese, Gambino, Luchese şi Bonanno, ele însele membre ale Cosa Nostra, grupare mafiotă americană de pe coasta de est a SUA.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

Ramura din Philadelphia a fost de asemenea vizată, conform rechizitoriului procurorului districtului sud din New York, Preet Bharara, consultat de AFP.

Gruparea, extrem de ierarhizată şi foarte bine organizată, a creat o casă de jocuri ilegale, "pe modelul unui cazino", la Yonkers, la nord de New York, cu turnee de poker, jocuri de zaruri şi pariuri hipice.

Citește și: A fost publicată constituția apostolică “Vultum Dei Quaerere” a Papei Francisc

În afară de extorsiune şi de jocuri de noroc clandestine, clanurile sunt de asemenea acuzate de pariuri ilegale, contrabandă cu ţigări şi arme, precum şi fraudă cu cărţi de credit şi asigurări de sănătate.

Conform regulilor clasice ale mafiei, Cosa Nostra urmărea să se îmbogăţească, "menţinând în acelaşi timp victimele şi cetăţenii în frica" de organizaţie "şi de liderii săi", a precizat procurorul general în documentul citat.

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

Pentru a instala aceste climat de teamă şi a alunga concurenţa, organizaţia a pus la cale incendii intenţionate şi a comis agresiuni.

Totul, deopotrivă în funcţionarea şi în compoziţia clanurilor, pare moştenit din cea mai pură tradiţie mafiotă, până la poreclele folosite: 'Cocoşul', 'Musculosul', 'Marele Vinny' sau 'Nicky Perucă'.

Arestările în rândurile mafioţilor erau o obişnuinţă până în anii 1990 în nord-estul SUA, însă ele au devenit mai rare de la începutul anilor 2000, pe măsură ce mafia de origine italiană şi-a pierdut influenţa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Record mondial: Cel mai mare dans în stil Superman / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.