Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii condamnă la UNISON atentatele de la Berlin: 'Trebuie ERADICAȚI de pe fața Pământului'

donald trump

Statele Unite condamnă "energic aparentul atac terorist dintr-un târg de Crăciun din Berlin", arată într-un comunicat Ned Price, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, citat marţi dimineaţa de EFE.

Agenţia menţionată notează că, prin această exprimare, Casa Albă a mers mai departe decât autorităţile germane, care pentru moment nu au vorbit de atentat, deşi ministrul de Interne de la Berlin, Thomas de Maiziere, a recunoscut că există indicii care conduc în această direcţie.

SUA au oferit de asemenea colaborarea lor autorităţilor germane în investigarea incidentului.

"Germania este unul dintre principalii noştri partenerii şi unul dintre cei mai buni aliaţi ai noştri, suntem alături de cetăţenii Berlinului în lupta contra tuturor acelora care atacă modul nostru de viaţă şi ameninţă societăţile noastre", a adăugat Price.

Citește și: Angela Merkel reacționează după atentatul de la Berlin: Poliția vrea ca oamenii să stea în case

Tragedia s-a produs luni seara, în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT), când un vehicul greu a invadat zona pietonală din Breitscheidplatz lovind numeroase persoane care vizitau tradiţionalul târg. Diverse medii locale au difuzat informaţia că şoferul, care a fost arestat puţin mai târziu în apropiere, este un pakistanez sau afgan care a ajuns ca refugiat în Germania în februarie iar camionul fusese furat de la un şantier de construcţii din Polonia vecină.

Poliţia germană a crescut, marţi dimineaţa, la 12, numărul celor care şi-au pierdut viaţa luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroşi vizitatori, transmit agenţiile internaţionale de presă.

După cum au informat forţele de securitate pe contul oficial de Twitter, 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

De asemenea, preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat luni "teroriştii islamişti" care agresează "continuu creştinii", după atacul cu un camion contra unui târg de Crăciun la Berlin care a făcut 12 morţi, transmite AFP.

"Civili nevinovaţi au fost ucişi pe străzi în timp ce se pregăteau să serbeze Crăciunul. Statul Islamic şi alţi terorişti islamişti atacă în mod continuu creştinii în sânul comunităţilor lor şi lăcaşuri de cult", a afirmat viitorul preşedinte, explicând că această strategie face "parte din jihadul lor mondial".

"Aceşti terorişti, la fel ca şi reţelele lor regionale şi mondiale, trebuie să fie eradicate de pe faţa Pământului, o misiune pe care urmează să o ducem la bun sfârşit împreună cu toţi partenerii noştri iubitori de libertate", a adăugat Trump, în comunicatul său, calificând faptele petrecute în capitala Germaniei drept un "atentat terorist terifiant", anunță Agerpres.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise luni seara şi circa 50 rănite după ce un vehicul greu a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin, potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor germane, care se gândesc de asemenea la pista probabilă a unui atentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.