Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii continuă scandalul cu Rusia: Pentagonul îşi multiplică bugetul pentru Europa

pentagon

Pentagonul prevede creşterea de patru ori, până la 3,4 miliarde de dolari, a bugetului său de cheltuieli pentru Europa în faţa 'agresiunii ruse' în 2017, a anunţat marţi ministrul american al apărării, Ashton Carter, citat de Reuters şi AFP.

În cadrul unei intervenţii la 'Economic Club of Washington', Carter a menţionat că Pentagonul va încerca să obţină pentru anul viitor un buget de 582,7 miliarde de dolari, care să acopere priorităţile politicii SUA în domeniul apărării în noul context strategic de securitate marcat de acţiunile Rusiei şi ascensiunea grupării Statul Islamic. Ashton Carter a precizat că cererea de finanţare a Pentagonului va fi în acord cu acordul convenit în Congresul SUA cu privire la buget, dar cheltuielile vor fi concentrate pe cinci provocări cu care se confruntă forţele armate americane: Rusia, China, Coreea de Nord, Iran şi gruparea Statul Islamic. El a precizat că în 2017 are în vedere o majorare cu 50% - până la 7,5 miliarde de dolari - a bugetului pentru finanţarea luptei contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

'Mediul de securitate actual este dramatic diferit de cel pe care l-am cunoscut în ultimii 25 de ani şi el necesită noi mijloace de gândire şi noi căi de acţiune', a subliniat şeful Pentagonului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.