Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii cumpără România: Mii de hectare achiziționate dintr-o lovitură

terenuri agricole

Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului american de investiții american Anholt Services, a anunțat joi că a mai achiziționat 2.700 de hectare de teren agricol în România în urma a două tranzacții separate, informează PRNewswire.

Grație acestor achiziții, suprafața de teren deținută de Southern Harvest în România a crescut cu 45%. Compania precizează că o suprafață importantă a noilor terenuri este cultivată în sistem organic și intenționează să continue să cultive terenul în aceeași modalitate.

Citește și: Declarații halucinante ale judecătoarei care era amanta lui Cristi Borcea: Banii nu erau mită, erau pentru că ne…

"Suntem încântați să putem să ne majorăm amploarea operațiunilor din România într-un mod atât de semnificativ. Aceasta este o dovadă a încrederii în capacitatea echipei noastre manageriale locale de a identifica, achiziționa, integra și îmbunătăți noi suprafețe mari de teren. Mai mult, vedem intrarea noastră pe segmentul agriculturii organice ca parte a eforturilor noastre de a identifica cea mai bună utilizare pentru fermele noastre", a declarat Rudolph Krediet partener la Anholt Services.

În luna aprilie 2014, la câteva luni după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a achiziționat o suprafață de aproximativ 6.000 de hectare de teren arabil în România, ca urmare a două tranzacții separate. Potrivit informațiilor apărute atunci în presă, era vorba de două ferme din județul Botoșani.

Citește și: Sute de demisii în PNL după declarația ”distonocalm” a lui Tudor Barbu: O deputată pleacă și ea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.