Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii fac marele anunţ: Încetarea focului a fost extinsă la Alep

siria alepo

Încetarea ostilităţilor în Siria a fost extinsă la Alep, a anunţat miercuri Departamentul de Stat după un acord la care au ajuns Statele Unite şi Rusia, informează DPA şi Reuters. Extinderea încetării focului în provincia Alep şi oraşul Alep a intrat în vigoare imediat după miezul nopţii ora Damascului (2.00 GMT), a precizat Departamentul de Stat, notând de atunci o "scădere generală a violenţei" în ciuda unor lupte care au continuat.

 

Statele Unite se coordonează cu Rusia pentru a finaliza eforturile de monitorizare în vederea încetării focului şi fac apel la toate părţile să respecte acordul, conform Agerpres.

 

"Ne aşteptăm ca Rusia în calitate de copreşedinte al Grupului Internaţional de Sprijin pentru Siria să facă presiuni asupra regimului Assad pentru respectarea acestui efort şi Statele Unite vor face cu opoziţia partea" care le revine, a adăugat Departamentul de Stat într-un comunicat.

 

"Obiectivul nostru rămâne şi a fost întotdeauna o singură încetare la nivel naţional a ostilităţilor care să acopere toată Siria - nu

o serie de armistiţii locale", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Mark Toner în acest comunicat, citat de Reuters.

 

Oraşul Alep a fost scena celor mai grele lupte în ultimele zile, în ciuda primei încetări a focului majore în războiul civil de cinci ani, un acord sponsorizat de Statele Unite şi Rusia şi intrat în vigoare în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.