Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii se implică în criza siriană: Ultimele declaraţii ale diplomaţilor

syria.liveuamap.com
siria

SUA doresc o 'încetare a focului imediat' în Siria şi speră să obţină acest lucru 'cât mai curând posibil', a anunţat joi un diplomat american la Washington , în plină reuniune internaţională la Munchen consacrată războiului din Siria, relatează AFP. 'SUA continuă să militeze pentru o încetare imediată a focului', a răspuns responsabilul citat din cadrul Departamentului de Stat în legătură cu o propunere a Moscovei evocată de presă rusă la Munchen privind intrarea în vigoare a unui eventual armistiţiu la 1 martie.

'Continuăm activitatea noastră prin diverse canale pentru a ajunge la un rezultat', a subliniat sursa citată, reafirmând poziţia secretarului de stat. John Kerry, aflat la Munchen, şi care a pledat pentru un armistiţiu 'imediat' şi pentru încetarea bombardamentelor ruseşti în regiunea oraşului sirian Alep.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a anunţat că a făcut o ofertă 'concretă de încetare a focului în Siria şi aşteaptă răspunsul administraţiei de la Washington şi al secretarului de stat american John Kerry înainte de prezentarea ofertei. Reuniunea Grupului internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG), care reuneşte principalii actori ai crizei, între care SUA, Rusia Iranul, Arabia Saudită şi Turcia, urmează să înceapă la 18.00 (17.00 GMT), spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.