Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii se implică masiv în problema refugiaţilor: Câţi sirieni vor ajunge peste Ocean

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Statele Unite sunt pe cale să îşi respecte promisiunea de a primi 10.000 de refugiaţi până la 1 octombrie, în pofida blocajelor administrative şi politice, a dat joi asigurări secretarul pentru securitate internă Jeh Johnson, transmite AFP. SUA "tocmai au depăşit pragul de 5.000" de refugiaţi sirieni primiţi, iar alte 5.000-6.000 de cereri "au fost aprobate sub anumite condiţii". "Prin urmare, cred că vom trece de limita de 10.000" de refugiaţi sirieni, a declarat Johnson în cadrul unei comisii în Senat.

Invocând criza umanitară generată de războiul civil din Siria, preşedintele american Barack Obama a făcut apel la primirea unui număr mai mare de refugiaţi sirieni în cursul anului bugetar 2016, care se încheie la 30 septembrie. Însă mai multe obstacole administrative, dubiile emise privind criteriile de primire sau chiar unele iniţiative din Congres pentru reducerea imigraţiei au încetinit acest proces. SUA au adăugat totuşi 'criterii de securitate în acest proces acolo unde ele se justifică', a spus Jeh Johnson.

După atacurile de la Paris din noiembrie, mai mulţi congresmeni şi candidatul republican la Casa Albă Donald Trump au atras atenţia asupra faptului că gruparea jihadistă Statul Islamic ar putea încerca să îşi infiltreze adepţi printre refugiaţi. Directorul CIA John Brennan a avertizat la mijlocul lunii iunie că SI ar încerca 'probabil' să se infiltreze în ţările occidentale folosind 'fluxuri de refugiaţi, filiere clandestine sau metode legale de călătorie'. Donald Trump a cerut apoi ca SUA să înceteze să mai primească refugiaţi din Orientul Mijlociu atât timp cât procesul de examinare a dosarelor acestora nu este îmbunătăţit. "Ţara noastră are suficiente probleme acum şi fără să permită venirea sirienilor", a declarat el la începutul lunii. "Ei pot fi membri ai SI. Ei pot fi cine vreţi dumneavoastră. Însă vom opri asta imediat", a adăugat Trump. De partea cealaltă, rivala sa democrată Hillary Clinton a sugerat că SUA ar urma să primească până la 65.000 de refugiaţi sirieni, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.