Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii se pregătesc de RĂZBOI: Mesaje de ameninţare către Coreea de Nord / VIDEO

kim jong un

Americanii se pregătesc de război. Preşedintele SUA, Barack Obama, a decis să trimită bombardiere supersonice la graniţa Coreei de Sud şi a ordonat instalarea unui scut antirachetă tot în Coreea de Sud. Totul vine ca răspuns la adresa comuniştilor din Coreea de Nord care săptămâna trecută au făcut cel de-al cincilea test nuclear.

Citeşte şi: ÎNFRÂNGERE pentru DNA: După Victor Ponta, scapă şi Sebastian Ghiţă

Bombardierele supersonice B-1 Lancer, cele mai mari din dotarea forţelor SUA, au survolat la joasă altitudine o bază aeriană situată la doar 77 de km de zona demilitarizată dintre cele două Coreei. Aparatele, provenind de la baza din Guam, în Pacific, au fost escortate de avione de luptă americane şi sud-coreene. "Demonstraţia de astăzi este doar un exemplu din larga gamă a capacităţilor acestei alianţe. Acest tip de arsenal este doar o parte din eforturile noastre de a întări şi a extinde descurajarea, a declarat Vincent Brooks, comandantul forţelor SUA în Coreea de Sud, conform TVR.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

"Aşa cum am avertizat de multe ori, dacă Coreea de Nord ne provoacă militar vom răspunde cu o fermitate ce va zgudui regimul din temelii, a spus generalul Lee Sun-Jin, şeful Statului Major sud-coreean. Preşedintele Barack Obama, care a avertizat regimul nord-coreean că vor urma consecinţe grave, a ordonat instalarea în Coreea de Sud a unui scut antirachetă. Decizie criticată de opoziţia de la Seul, care afirmă că acest lucru nu va face decât să învenineze şi mai mult situaţia din regiune, mai spune sursa citată.

Citește și: DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.