Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii susțin că armata ucraineană nu are nici o șansă în fața rebelilor. Ce decizie au luat

Trupele ucrainene fac faţă cu greu bruiajului comunicaţiilor lor şi bombardamentelor artileriei, uneori ghidate de drone, utilizate de separatiştii proruşi, potrivit unui responsabil american în Europa, citat de AFP. 

'Forţelor ucrainene le este foarte dificil să utilizeze posturi de radio, telefoane şi alte mijloace de comunicaţie nesecurizate pentru că opozanţii lor dispun de o excepţională capacitate de bruiaj', a declarat joi generalul Ben Hodges, comandantul trupelor terestre americane în Europa. 

'Chiar dacă puteţi determina de unde vin tirurile de mortier sau rachete, este foarte dificil să faceţi ceva împotriva lor dacă nu puteţi comunica', a subliniat el într-o audioconferinţă susţinută la Wiesbaden (Germania). 

'Separatiştii au, de asemenea, drone furnizate de ruşi, care le dau o capacitate de a detecta şi a ţinti forţele ucrainene' cu precizie redutabilă, a explicat generalul. 

'Ucrainenii au suferit pierderi grele provocate de artileria grea şi de rachete', a adăugat el. 

Aceste atacuri au pus, de asemenea, la grea încercare personalul sanitar militar, care furnizează îngrijiri de calitate, dar nu are efective suficiente pentru a face faţă afluxului de răniţi, a spus Hodges. 

Generalul Ben Hodges a indicat că antrenamentrul militar pe care americanii îl vor furniza ucrainenilor de la începutul primăverii ar putea atenua această presiune. Astfel, trupe ale Ministerului ucrainean de Interne urmează a fi instruite cum să facă faţă bruiajului. 

SUA nu furnizează arme Ucrainei, ci echipamente defensive de tipul radarelor pentru a detecta originea tirurilor de mortiere.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.