Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii susţin ajutorul României pentru Basarabia: Ce a spus Antony Blinken

romania moldova

Susţinerea României pentru o Republică Moldova puternică, independentă, europeană este esenţială, a apreciat duminică adjunctul secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, într-o întâlnire cu presa. El a adăugat că Statele Unite ale Americii apreciază "eforturile făcute spre reformă de către noul guvern al Moldovei".

De asemenea, a subliniat el, contribuţia României la parcursul european al acestei ţări este crucială. "Susţinerea României pentru o Republică Moldova puternică, independentă, europeană este esenţială. (...) Sprijinul României pentru Moldova a constat şi în asigurarea că Moldova va continua calea reformelor. Sperăm ca acest parcurs să aducă stabilitate dar şi un progres real", a mai apreciat oficialul american.

Adjunctul secretarului de stat american se află într-un turneu european, în contextul pregătirilor pentru Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, conform Agerpres.

Oficialul american s-a întâlnit în România cu premierul Dacian Cioloş şi cu membri ai Guvernului, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.