Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnistia şi graţierea, discutate abia după alegeri în Parlament

camera

Conducerea Camerei Deputaţiei a respins propunerea lui Klaus Iohannis de a se pune pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, înainte de alegeri, a proiectului de lege privitor la amnistie şi graţiere.

"O şedinţă a Comitetului liderilor va avea loc marţi, la ora 12. Hotărârea de acolo o să fie preluată în şedinţa de plen de marţi, de la ora 16. Eu opinez că marţi, la ora 16, în plen, se poate discuta acest lucru", a declarat Marian Neacşu, liderului Grupului parlamentar PSD.

Refuzul PSD de a pune pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii a stârnit revolta deputaţilor ACL. Aceştia îl acuză pe Victor Ponta de discurs dublu.

"Liderii puterii au refuzat. Avem astăzi dovada că domnul Ponta ţine legea amnistiei şi graţierii pentru a-şi determina colegii să-l susţină pe ultima suta de metri", a declarat George Scutaru, liderul Grupului PNL din Camera Deputaţilor.

"Astăzi avem dovada dublului limbaj din partea lui Victor Ponta, care una spune la Washington sau vă spune dumneavostră şi alta face. Au zis că fizic nu există timpul necesar ca mâine la ora 12 să ajungă la şedinţa de plen. Este un lucru premeditat", a declarat şi Tinel Gheorghe, liderului Grupului PDL.

La dezbaterea de la B1 TV, Klaus Iohannis l-a acuzat pe Victor Ponta să vrea ca legea amnistiei şi graţierii să fie adoptată, pentru a face scăpaţi corupţii din PSD. Pentru a dovedi contrariul, candidatul ACL i-a cerut lui Victor Ponta introducerea proiectului în plenul Camerei Deputaţilor şi respingerea lui înainte de alegeri. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, însă camera decizională este Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.