Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: Turcia rămâne un partener important al României

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Turcia a fost şi rămâne un partener important al României, atât în plan politic, cât şi economic, realităţi confirmate inclusiv de soliditatea parteneriatului strategic, a afirmat, vineri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, care l-a primit pe ambasadorul Republicii Turcia, Osman Koray Ertaş. Oficialul român a exprimat satisfacţia pentru dinamica relaţiei bilaterale, care are la bază o relaţie de prietenie tradiţională strânsă, se arată într-un comunicat al MAE transmis, vineri, Agerpres.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat că "România mizează pe aprofundarea relaţiei bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică". "Cred că este foarte important să găsim modalităţile optime de a ne sprijini reciproc în faţa provocărilor ce se profilează la orizont", a declarat Ana Birchall. În cadrul întâlnirii, ministrul delegat a reconfirmat sprijinul României pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Turcia şi Uniunea Europeană, subliniind faptul că procesul de aderare, în conformitate cu acquis-ul UE şi pe baza îndeplinirii angajamentelor asumate, rămâne un element central al relaţiei UE-Turcia.

Totodată, Birchall a subliniat necesitatea continuării punerii în aplicare a Acordului UE-Turcia în domeniul migraţiei şi a apreciat eforturile Turciei în gestionarea migraţiei, prin găzduirea pe teritoriul său a unui număr mare de refugiaţi. Ambasadorul turc a adresat mulţumiri pentru sprijinul consecvent al României în favoarea aderării Turciei la Uniunea Europeană, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.