Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ana, mon amour - Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică/ VIDEO

film

Filmul ''Ana, mon amour'' al regizorului român Călin Peter Netzer a câştigat Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin desfăşurată sâmbătă seara, relatează agerpres.

Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montajul acestui film, care este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. 

Protagoniştii, Toma şi Ana, se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forâându-se până la limită în încercarea de a o salva. 

''Ana, mon amour'' a fost proiectat în premieră mondială vineri seara în cadrul competiţiei oficiale a prestigiosului festival de la Berlin, pe marile ecrane din România putând fi vizionat începând din 3 martie.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare şi a fost inspirat de romanul ''Luminiţa, mon amour'' scris de Cezar Paul Bădescu. 

Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparţin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu. 

Regizorul Călin Peter Netzer este laureat al premiului ''Ursul de Aur'' în 2013, cu filmul ''Poziţia Copilului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.