Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF, anunț 'ZDROBITOR' legat de popriri: Ce trebuie să știe toți românii

antena3.ro
anaf

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate, începând de vineri, să pună poprire pe conturi prin sistemul electronic, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, remis AGERPRES.

'Poprirea electronică - Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este funcţională din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă şi eficientă a actelor de executare şi sunt înlăturate deficienţele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligaţiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puţin afectată. Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este realizat în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora', se arată în document.

Ponta reacționează la un scenariu halucinant: Dragnea, interzis legal în fruntea PSD?


Potrivit acestuia, poprirea electronică are în vedere debirocratizarea şi simplificarea procedurilor administrative, precum şi modernizarea şi eficientizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

'Acest sistem asigură comunicarea actelor de executare emise de către organele fiscale centrale către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă, respectiv a adreselor de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti şi a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităţilor băneşti', menţionează sursa citată.

Obiectivele implementării acestui sistem sunt scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părţile implicate, respectiv ANAF şi instituţiile de credit şi ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.