Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF are un nou plan de a scoate bani de la populaţie: Se anunţă un nou episod al listei ruşinii

antena3.ro
anaf

ANAF continuă campania de colectare a datoriilor de la populaţie. Se pregăteşte un nou episod al serialului denumit "Lista Ruşinii".

Romanii cu datorii la Fisc s-ar putea trezi cu anunuturi lipite pe usa de acasa. Ministerul Finantelor vrea sa modifice legea astfel incat inspectorii sa aiba dreptul sa afiseze instiintari pe usile datornicilor, daca acestia nu sunt acasa sau nu le ridica de la posta. Pana acum, deciziile de impunere sau tiltlurile de executare silita erau livrate acasa sub semnatura de primire sau prin posta cu scrisoare recomandata si confirmare de pirimire. De acum incolo, daca modificarile vor fi aprobate, inspectorul va putea lipi instiintarile pe usa daca datornicul nu este acasa sau nu isi ridica scrisoarea de la posta. Instiintarea va contine numele, prenumele si adresa datornicului si tipul datoriei, dar nu si valoarea acesteia.

Citeşte şi: Procurorii dau o nouă lovitură în dosarul Hexi Pharma: Chimistul este urmărit penal

Mai intai Fiscul este obligat sa incerce sa va inmaneze personal decizia de impunere, cu semnatura de primire, sau sa o trimita prin posta cu recomandare si confirmare de primire. Daca inspectorul nu gaseste pe nimeni sau scrisoarea nu este ridicata de la posta, are voie sa lipeasca pe usa instiintarea. Aceasta va contine numele complet al datornicului, adresa lui, nu si suma totala pe care o datoreaza statului. Mai sunt numele inspectorului, semnatura si data la care acest anunt a fost lipit pe usa, apoi datornicul are la dispozitie 15 zile sa se duca personal la Fisc sa afle cati bani are de dat statului. Daca nu se prezinta, in acel moment Fiscul considera ca si-a indeplint toate obligatiile. "Trebuie sa crestem si acest grad de civism fiscal prin care sa ne platim taxele si impozitele pentru ca autoritatile sa poata folosi aceste resurse pentru constructia autostrazilor, investitii in sanatate.", a spus Anca Dragu, ministrul finantelor publice, conform ProTV.

Citeşte şi: Directoarea de la Hexi Pharma a recunoscut totul în faţa procurorilor: Ce a spus Flori Dinu

Propunerea de modificarea a Codului de Procedura Fiscala vine dupa alta decizie controversata a Fiscului. Aceea de a publica lista datornicilor, care contine numele, orasul de domiciliu si valoarea datoriilor a aproape 200.000 de romani care nu si-au achitat taxele la timp. Publicarea acestei liste a ridicat semne de intrebare privind incalcarea dreptului la viata privata. Pe de alta parte, Fiscul spune ca masura a fost eficienta. Deoarece multi datornici, care n-au mai trecut pe la ghiseu cu anii, au inceput sa-si plateasca datoriile de rusine ca vor aparea pe lista datornicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.