Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF bagă spaima în comercianți: Declanșează operațiunea 'APOLLO'

anaf vama veche

Direcția Generală Antifraudă anunță declanșarea operațiunii „Apollo”. Acțiunea  va fi demarată, începând de mâine,  și are ca obiectiv diminuarea și combaterea utilizării facturilor false, potrivit realitatea.net.

Înregistrarea în evidențele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă care generează consecințe negative atât în plan economic cât și social.  Printre cele mai frecvente forme de manifestare ale acestui flagel, inspectorii antifraudă au identificat achizițiile fictive în scopul diminuării bazei impozabile, utilizarea facturilor pentru justificarea unor bunuri achiziționate fără documente legale și achizițiile fictive in scopul obținerii de lichidități.

Șef de poliție, doi subordonați și trei șefi de post săltați de DNA

Combaterea acestui fenomen reprezintă una dintre prioritățile Direcției Generale Antifraudă Fiscală, iar în ultimii ani, ca urmare a eforturilor depuse, a fost înregistrată o diminuare considerabilă.

Fost șef SIE, analiză după atentatul de la Istanbul: Teroriștii au folosit tactici militare

În perioada de documentare, utilizând informațiile fiscale disponibile în bazele de date proprii și aplicațiile informatice de analiză, DGAF a identificat și a construit harta relațională a tuturor firmelor implicate în acest fenomen (emitenți și beneficiari care au înregistrat în evidențe aceste documente).

În cadrul operațiunii ”Apollo”, ambele categorii vor fi supuse unor verificări amănunțite de către inspectorii antifraudă, vor fi stabilite consecințele fiscale ale acestor practici și vor fi dispuse măsurile legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.