Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF i-a luat în vizor pe marii datornici

Pagina de Bănci
ANAF

National:

Iata ca ANAF-ul nu are doar o noua conducere, dar si un alt mod de abordare a problematicei fiscale, una care a macinat de ceva vreme nu doar mediul de afaceri, dar chiar intreaga societate romaneasca. Iar printre masurile pe care presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan urmeaza sa le propuna zilele acestea premierului Sorin Grindeanu in cadrul planului asumat de actiune pentru cresterea incasarilor la buget se numara si atribuirea catre structurile teritoriale de competente pentru verificare a 80 de mari contribuabili.
O masura binevenita, luata in urma analizei pe care Stan a efectuat-o alaturi de directorii executivi ai directiilor regionale ale finantelor publice. Iar menirea acestui transfer nu este doar ca astfel sa aiba rezultate practice imediate, dar si sa mareasca increderea contribuabililor in noua politica fiscala. Una in care „hinghereala” micilor comercianti sa fie inlocuita de planuri solide de actiune care sa se aplice tuturor, in vederea cresterii incasarilor si conformarii voluntare.
Uite ca se poate!
Iar in urma ultimei analize de risc, „structurile de inspectie fiscala din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice vor primi competente pentru efectuarea de controale fiscale la un numar de aproximativ 80 contribuabili mari cu risc fiscal ridicat”. In plus, conducerea ANAF a decis si ca „la nivelul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili sa fie inclusi in programul de activitate al structurilor de inspectie fiscala un numar de 28 de contribuabili pe baza acestor criterii”. Totul dupa ce, in ultimii ani, acesti mari contribuabili, in ciuda gradului de risc ridicat au fost ocoliti de controale de fond, in timp ce erau „tocati” doar micii cotizanti. Astfel ca noua masura va conduce cu siguranta la extragerea din atat de confortabila „zona gri” in care se refugiasera inclusiv „nume grele” de pe piata a unor importante sume de bani, care astfel vor ajunge la buget. Iar cum in paralel sefii ANAF tocmai ce au stabilit si intensificarea eforturilor pentru „imbunatatirea dialogului cu contribuabilii si indrumarea acestora in vederea accesarii unei esalonari la plati”, masura pe care o aplica pana si temutul Fisc german, iata ca se poate si la noi ca ANAF-ul sa inlocuiasca isteria unor raportari triumfalistice, dar fara sustinere in realitate, cu masuri concrete. Menite atat a creste incasarile, dar a si veni in sprijinul contribuabililor care, pentru prima oara, incep sa fie tratati ca „parteneri”, ci nu doar ca „tinte” bune de „executat”…

Digi24:

Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a detaliat cum va funcționa impozitul global și impozitul pe gospodărie, preconizate a fi introduse de guvern. Între altele, ea a dat un exemplu: dacă o familie petrece concediul în țară, ar putea beneficia de deducere la impozitul global, ceea ce nu va fi valabil în cazul unui concediu petrecut în străinătate. În acest mod, a arătat ministrul, s-ar putea încuraja turismul local.
Rovana Plumb a declarat că, potrivit promisiunilor electorale, veniturile de până în 2.000 de lei nu vor fi impozitate deloc, iar tot ce înseamnă peste 2.000 va avea impozit de 10%.
„La o familie cu doi copii, pe lună, vom avea deducere fiscală de 5.000 de lei, ceea ce înseamnă 60 de mii pe an”, a exemplificat ministrul.
Deducerile se vor aplica nu doar familiilor cu copii, ci tuturor celor 7 milioane de gospodarii.
Ministrul Rovana Plumb estimează că prin reforma impozitării s-ar putea obține o creștere de 2 la sută din PIB la bugetul de stat.
„Prin aceste deduceri și introducerea unei cote diferențiate, vrem să ajutăm familiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai, iar pe de altă parte, dorim o fiscalizare, ca să avem o încasare mai mare în ceea ce privelte TVA, o mai bună radiografie în ceea ce privește partea de fiscalitate. În acest fel, se poate obţine o creştere de 2% din PIB în privința venitului la bugetul de stat”, a afirmat ministrul.
Consultanții fiscali, un fel de noi medici de familie
Date fiind noile condiții de calculare a impozitului, un rol important îl vor căpăta consultanții fiscali. Ei vor avea cabinete individuale, așa cum au medicii de familie, a explicat Rovana Plumb.
„S-a luat în discuție venirea în întâmpinarea familiilor a consultanților fiscali. Modul cum vor face aceste consultații, cum vor fi organizați va fi stabilit prin act normativ la nivel de guvern. Din discuții – și vor fi dezbateri publice – ele vor funcționa de tipul unor cabinete individuale, cum sunt medicii de familie. Nicio familie nu va trebuie să plătească prestarea de servicii pe care aceste cabinete o vor face, ci statul”, a precizat ministrul.

RFI:

Președintele Franței, François Hollande susține atacurile americane contra regimului Assad. Aflat pe final de mandat, François Hollande spune că a fost anunțat înainte ca aceste atacuri să aibă loc iar că acum îi rămâne Europei și aliaților din coaliția de luptă contra grupării Stat Islamic să fixeze un termen pentru plecarea lui Baschar al Assad din fruntea Siriei.
In august 2013, François Hollande se plasa alături de americani pentru a ataca poziții ale regimului Assad. Barack Obama renunța la ele în ultimul moment, în timp ce avioanele franceze se pregăteau de decolare. Să fi luat istoria Siriei atunci, în acel moment, o altă cale, se întrebă Le Monde. François Hollande se declară sigur de acest lucru dar amintește situația din acel moment: Iranul aștepta acordul nuclear iar Vladimir Putin era președinte de mai puțin de doi ani.
După acest moment, Rusia și Statele Unite s-au pus de acord asupra unui plan de dezarmare siriană. Un succes, potrivit lui Hollande care consideră că inițiativa a permis descoperirea arsenalului chimic, unul care până atunci a fost subevaluat. Fiecare parte spera însă că aceste stocuri de arme dar și instalațiile de fabricare a lor au fost distruse. Realitatea arată însă că regimul se află în continuare în posesia lor, constată liderul de la Palatul Elysée.

Business Magazin:

Gordon Ramsay, chef cunoscut pentru restaurantele sale cu multe stele Michelin şi show-urile televizate, a spus că nu îşi va lăsa averea de milioane de lire sterline copiilor săi, care, după dezvăluirile lui, nu au voie să stea cu el la first class sau să mănânce în restaurante sale.
Ramsay a declarat că le va da copiilor săi doar 25% din banii pentru un apartament pentru că îşi doreşte ca aceştia „să lucreze din greu“ pentru lucrurile lor. Chef-ul, în vârstă de 50 de ani, a mai spus: „Averea mea nu va fi lăsată pur şi simplu copiilor, doar pentru simplul motiv că nu vreau să fie răsfăţaţi”.
„Ultima dată când am fost la Royal Hospital Road, restaurantul din Chelsea, a fost la ziua fiicei mele Megan, când a împlinit 16 ani. A fost prima dată când am mâncat aici împreună cu copiii. De asemenea, nu au stat niciodată cu noi la first class. Nu au muncit până acum atât de mult încât să îşi permită asta, iar acestea sunt nişte lucruri pe care le apreciezi altfel după ce ai muncit pentru ele”, a mai spus acesta.
Domnul Ramsay s-a născut în Scoţia şi a avut un tată violent şi alcoolic, după spusele sale. La 42 de ani s-a căsătorit cu Tana, iar cei doi au patru copii împreună. „Nu pot spune că stau şapte nopţi pe săptămână acasă să gătesc cu copii. Ce am încercat să îi învăţ şi pe ei este, însă, munca etică. Aşadar, timpul nostru împreună este limitat, dar este de calitate”, a declarat chef-ul.
În 2016 a câştigat la fel de mult ca Beyonce, anume 54 de milioane de dolari, ambii clasându-se pe locul 34 al celor mai bogate 100 de vedete din lume.
Acesta câştigă zeci de milioane de dolari din cele 25 de restaurante pe care le deţine. 7 din cele 25 de restaurante au stele Michelin. Ramsay a creat un imperiu şi în televiziune cu ajutorul a trei hituri- Hells Kitchen, MasterChef şi MasterChef Junior. Cele trei show-uri au ratinguri mari, iar Ramsay are un salariu de 400,000 de dolari per episod (51 de episoade pe an înseamnă o sumă importantă). De asemenea, acesta a scris mai multe cărţi de bucate care se vând foarte bine.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.