Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist militar, AVERTISMENT pentru România: Rusia pregăteşte un atac preventiv

http://www.aljazeera.com/
rusia rostov pe don

În acest moment, Rusia are elaborate planuri strategice operaționale de pregătire a unui atac preventiv care ar viza scutul de la Deveselu, susține analistul militar Sebastian Sârbu. S-au făcut și teste de armament în acest scop, spune analistul militar. Astfel, Rusia ar efectua teste cu arme de înaltă precizie care ar lovi scutul sau ar face inoperabilă baza de unde se transmit informații către scut, informează Libertatea.

Traian Băsescu iese la atac: este o adevărată TORNADĂ!

Practic Rusia a testat în vara aceasta o armă nucleară intercontinentală denumita Satan 2 ( RS -20V /SS-18 după clasificarea NATO), care poate transporta până la 12 încărcături nucleare. Racheta utilizează tehnologie nedetectabilă de radarele militare fiind de mare viteză.

Vasile Blaga, în fața magistraților Curții Supreme. Vrea să scape de sechestru

Dar nu acesta este secretul și atuul Rusiei, ci o armă antisatelit de înaltă precizie care ar distruge satelitul care transmite informații scutului antirachetă făcând inoperabil scutul de la Deveselu. O astfel de armă antisatelit poate fi folosită oricând ca armă strategică. Planul unui atac preventiv a fost realizat de experții statului major din ordinul Kremlinului, la începutul lunii octombrie, în contextul escaladării tensiunilor în războiul cibernetic între SUA și Rusia. Astfel, vor fi utilizate trei tipuri de arme: una antisatelit, alta printr-un satelit militar geospațial al Rusiei, utilizat pentru lansarea de rachete de înaltă precizie împotriva comandamentului SUA de la Deveselu, și ultima, a treia de tip nuclear poate privi o țintă aleatoare, care poate fi orice altă baza strategică militară americană sau centru român de operații. Concluzia: Rusia este pregătită să lanseze un atac preventiv în România, din Cosmos”, a spus pentru MagnaNews Sebastian Sârbu, vicepreședinte al Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, Special Advisor la Helsinki Think Tank.

Scopul urmărit de ruși, consideră Sârbu, nu este altul decât recâștigarea supremației geostrategice asupra Ucrainei de est și Bazinului Mării Negre. Moscova dorește ca granița Rusiei să fie plasată la punctul de învecinare cu un stat NATO și UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.