Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'Dragnea NU acceptă să fie contrazis și nici să piardă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea gânditor

"A încercat să acopere prostia pe care a făcut-o împingînd-o pe dna Sevil Shhaideh in față – ca premier cu titlu personal.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său, după ce Liviu Dragnea l-a desemnat pe Sorin Grindeanu ca o a doua propunere pentru funcția de premier.

"Aseară nu Sorin Grindeanu a fost senzația conferintei de presă, cum ar fi fost normal. Liviu Dragnea – aflat în corzi, ieșit dușat serios din conclavul PSD – a fost capul de afiș. A dat cu brio un recital. Scheciul pe care l-a rostit a fost di granda. A încercat să acopere prostia pe care a făcut-o împingînd-o pe dna Sevil Shhaideh in față – ca premier cu titlu personal. Iohannis a refuzat, avînd in vedere riscurile politico-diplomatice și de intelligence. Atotputernicul lider PSD a fost pus pe stîngul. Dragnea a riscat – prin propunerea sa aventuristă – să compromită victoria in alegeri a PSD. Amețit de puterea lui, a pierdut busola. Iau în calcul că e speriat să nu fie scos in tușă chiar de tovarășii lui.

A vorbit mult, încercînd să strecoare tot felul de teme secundare. A folosit copios teoria conspirației, a demonizat adversarii, mai ales presa și pe Iohannis. A inventat un complot împotriva lui și a d-nei Sevil Shhaideh. A jucat totul în registrul melodramatic. Am asistat la o psihodramă. Totul pentru a salva aparențele și a nu se observa că a suferit o infringere serioasă.

Citește și: Consultant politic după propunerea lui Grindeanu: Dragnea A RENUNȚAT la maximizarea puterii

Dragnea a trimis amenințări spre cei care nu au fost de acord cu d-na Shhaideh, s-a spus ca aceia vor plăti. Dragnea nu acceptă să fie contrazis și nici să piardă. Nu e prima dată cînd Dragnea arată pumnul spre presă (vezi propunerea sa cu defăimarea prin presa,de stil nord-coreean ). Are o relație proastă cu jurnaliștii, firește numai cu cei nestipendiati, și ca atare, aserviți lui. Scenariul lui Dragnea este că Iohannis, văzind reacția presei, „linsajul mediatic”, a refuzat să o desemneze pe dna Shhaideh premier. A găsit astfel un țap ispășitor de care avea nevoie să iasă basma curată din incurcătură. Ar fi mai simplu să privească in oglindă, acolo este singurul vinovat.

Sorin Grindeanu este propunerea PSD și abia apoi a lui Dragnea. De data asta PSD a propus din rîndurile proprii pe cineva cu carieră in partid, un pupil al lui Ilie Sârbu, o stea pesedistă în ascensiune. Să amintesc că PSD a ciștigat alegerile parlamentare, nu binomul Liviu Dragnea – Sevil Shhaideh. Dacă electoratul ar fi știut pe cine va propune premier PSD ar fi luat jumătate din voturile din 11 dec. Dragnea nu ascuns-o pe d-na Shhaideh nu de ochii DNA, ca să nu ii facă dosar. Nici de ochii presei, să nu fie defăimată. Dragnea a ascuns-o de ochii propriului electorat.

Liviu Dragnea a încercat aseară să repare ce se putea repara – prostia pe care a făcut-o cu prima propunere de premier. Dragnea a făcut – ireparabil- primul pas spre declinul său politic…Sorin Grindeanu se pregătește în blockstarturi să preia conducerea PDS. În politică, de ce ți-e frică nu scapi.", a scris analistul politic pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.