Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic, după dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir: 'Asistăm la cea mai periculoasă amenințare pentru ordinea constituțională'

evz.ro
daniel dragomir

Daniel Dragomir a provocat isterie după ultimele dezvăluiri făcute la Antena 3. Stelian Tănase a comentat declarațiile fostului colonel SRI pe blog-ul său. "Dacă această complicitate toxică între SRI si DNA&justiție este adevărată ? Dacă Dragomir nu minte și nici nu exagerează? Atunci asistăm la cea mai periculoasă amenințare pentru ordinea constituțională din România după 1989.", a scris analistul politic pe blog.

"Foarte interesantă discuția de aseară Mihai Gâdea – Daniel Dragomir. S-au întîmplat lucruri în timp real. Daniel Dragomir este un personaj. Omul și-a făcut cariera in SRI în combaterea terorismului, a ținut legătura cu CIA etc. Este amestecat in multe istorii. Generalul Florian Coldea i-a fost mentor aproape 20 de ani. Cum s-a terminat acest mentorat !? îl întreabă Mihai Gâdea. M-a arestat! Una dintre cele mai tari replici dintr-un studio tv, live. Dezvăluirile te obligă să reanalizezi un număr de evenimente petrecute în ultimii 10-12 ani. De pildă, cele din mass-media unde Coldea avea multe unelte, după cum am aflat aseară.

Citește și: Daniel Dragomir cutremură lumea serviciilor: E gata să spună totul în Parlament! 'Nu vi se pare sfidător că generalul Coldea are și azi...'

Indiscutabil Daniel Dragomir știe foarte multe lucruri despre VIP-uri din politică, media, afaceri, justiție. O mică parte o devolează acum. De ce? Spune că vrea să nu se repete, să nu pățească și alții ce a pățit el. Ușa întredeschisă spre bucătaria SRI este un eveniment și nu doar unul mediatic. Cea mai tare parte din interviu a fost cea despre Florian Coldea. Nu mi-am imaginat că generalul a avut atîta putere, că a făcut atîtea jocuri, fiind protejat de la Cotroceni. Nu bănuiam că a fost decisiv în atîtea situații, că inspira atîta teamă, că a distrus atîtea destine. Că a condus de fapt SRI-ul. Pofta de putere vine treptat, ambiția mai devreme. Într-o structură de forță, asemenea instincte devin repede periculoase pentru ceilalți. Cînd s-a schimbat Coldea ?  îl intreabă Mihai Gâdea. Din 2009, ( după referendum ), spune Dragomir. 2012 a fost un alt moment, adaugă el.

Pe scurt, între timp, Coldea devenise un policy-maker redutabil, totul trecea pe la el și nu doar în SRI. Axa cu DNA-ul dnei Kovesi devenise redutabilă și funcționa din plin. Erau sacrificați oameni, unii au ajuns in închisoare din rațiuni nelămurite pînă azi. Se interceptau sub pretexul siguranței naționale mii de telefoane. Se urmărea pur si simplu distrugerea unor rivali. Peisajul descris de colonel este apocaliptic. Cam neverosimil, mi-am spus.

Citește și: NUCLEARA - Daniel Dragomir DEZVĂLUIE jurnaliștii acoperiți care mergeau în biroul lui Florin Coldea

Și dacă totuși este adevărat  !? Dacă această complicitate toxică între SRI si DNA&justiție este adevărată ? Dacă Dragomir nu minte și nici nu exagerează? Atunci asistăm la cea mai periculoasă amenințare pentru ordinea constituțională din România după 1989. Insărcinați să se ocupe de siguranța națională, generalul Florian Coldea și uneltele lui (din media, din justiție, din servicii ) atentau la ea. Oricui i se putea inscena un proces, oricine putea fi arestat de pe strada fără o vină. I se putea face un dosar pentru terorism, constituire de grup infracțional, corupție, etc. Scenariu mai prevedea că în atari situații uneltele lui Coldea din mass-media intervin și îl înfiereaza pe nefericit…Arbitrariul absolut. Nu drepturi, nu legi.

Întrebare – Cine va descîlci această tristă poveste? Parlamentarii? Mă îndoiesc pentru că există printre politicieni vădite interese de a nu lămuri lucrurile și mai ales de a nu le schimba cursul. Ei au beneficiat de această colaborare. Cîrdășia este veche, unii aparțin cu acte în regulă acestor structuri. Dacă politicienii în Parlament nu vor rezolva, atunci cine? Și dacă nu o face nimeni, către ce ne îndreptăm. Klaus Iohannis are ceva de spus sau va prefera și în acest caz tăcerea !?", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.