Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'PSD e pe cale de DISPARIȚIE'

tablaSah

Stelian Tănase prevede sfârșitul social-democraților. "PSD nu a fost pregătit să guverneze, altfel nu vad cum de a făcut greseli elementare incă de la inceput. S-a comportat mai mult ca o bandă de gangsteri – în traditia leninistă – care pregăteste un hold-up pentru 11 decembrie. Lovitura i-a reușit, dar guvernarea este totul altceva. PSD este un partid de populist de stinga, condus de oligarhi fff bogați care au făcut bani prin contracte cu statul, adică din furtul banului publici.", a scris analistul politic pe blog-ul său.

Citește și: SCANDAL URIAȘ în Biserica Ortodoxă Română: Un CELEBRU EPISCOP a apărut TATUAT la Sinod / FOTO

"Liderii PSD au reușit să scoată lumea in stradă datorită gafelor copioase pe care le-a făcut incercînd să treacă pe sub masă ordonante care spălau ca la Nufărul diverși potentați. Instigatorul acestei manevre a fost Liviu Dragnea, cel care a ținut morțiș să se vadă scăpat de cazier și de o eventuală nouă condamnare. Si-a subordanat partidul agendei lui personale. Ambiția lui era/este să ajungă prim-ministru. De aici se vedea în 2019 președintele României. Pentru un băiat de milițian dintr-un mic sat din Teleorman nu e rău deloc.

Citește și: ȘOCANT MOARTEA unui copil a fost transmisă LIVE, pe Facebook / VIDEO

Pentru a-și satisface aceste ambiții marețe a riscat situația PSD-ului. Azi PSD și guvernul se văd izolați pe plan international, priviți cu neîncredere maximă. Are o presă proastă, cele mai mari cotidiane din lume i-au luat la refec. Nu sunt agreați la Bruxelles, nici în cabinetele europene.

Nici în lumea românească (majoritar anti PSD). Liderii PSD au constatat cu ocazia protestelor că nu pot controla situația cu cele 18% din voturi ale electoratului luate la 11 dec. Asta în ciuda majorității parlamentare pe care o are (impreună cu ALDE) . Cei 82% din afara electoratului PSD-ist constituie o realitate complexă și imprevizibilă cu care trebuie să se acomodeze, dacă vrea să guverneze și mai ales dacă vrea ca victoria din 11 decembrie 2016 să nu fie și ultima. Ca să fiu mai exact, se pune chestiunea supravietuirii PSD! Victoria sa electorala a subliniat slăbiciunile sale structurale. Slăbiciuni care ar putea să cauzeze scindarea și disoluția – adică dispariția lui ca mare partid.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Ziua era educatoare, noaptea era ACTRIȚĂ PORNO / FOTO

Nu știu dacă Dragnea&Co au ințeles lecția administrată de protestatari. Impresia mea este că nu. Iși tot caută țapi ispașitori, alibiuri, subterfugii, pe cineva pe care să dea vina (Iohannis, Soros, multinationalele etc). Una peste alta, PSD a probat suficient că nu a fost pregătit să guverneze o țară din Europa 2017.

Or fi buni ruralii, lumpenproletarii, asistatii, bătrinii – pentru urne. Or fi folositoare la numărarea voturilor pungile de sărăcie și electoratul captiv al defavorizaților. Or fi buni cei lăsați în urmă de tranziție! Peste toată această Românie inapoiată patronează PSD, cert. Dar România de azi este altceva decît era in 1990. Eșantionul cel mai exact a ceea ce este de fapt România azi il dă lumea din Piața Victoriei București, protestatarii din Sibiu, Timișoara, Cluj etc – o lume activă, educată, informată, cu școli, cu profesii competitive, cu opinii foarte diverse. PSD vrea să facă respirație artificială trecutului. Nu mizează pe România de azi si de miine. Dacă vrea să supraviețuiasca e obligat să prindă acest tren. Timp ar mai fi, trei ani de guvernare. Dacă nu reușește, va fi si ultimul lui examen pe scena istoriei.", a mai scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.