Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic, replica dura pentru politicienii romani, pe tema Moldovei

tacere

Analistul politic, Cozmin Gușă, a dat o replica dura politicienilor romani pentru neimplicarea fata de criza politica din Moldova. In timp ce tara vecina si aliata este intr-o situatie cel putin tensionata, cu implicatii majore la nivel european, atat economic, cat si de securitate, politicienii romani nu luat nicio pozitie.

"O să încep cu varianta "activismului românesc". Eu o să mă refer la politicieni. Facem din nou o greșeală politică fundamentală, elementară pentru cine dorește să facă politică, anume: având acest mega conflict, care generează niște tensiuni nu doar pentru România, generează niște tensiuni în plan politico-militar pentru NATO, în plan politico-economic pentru UE, niciun politician de la noi nu discută, nu ia poziție. Nici aliații de iure și de facto ai lui Vlad Plahotniuc și ai PDM, respectiv Partidul Social Democrat care au protocoale de colaborare bine consolidate, nici ceilalți aliați ai lui Filat sau PLDM, respectiv Partidul Național Liberal, lideri din Partidul Național Liberal, Traian Băsescu, un obișnuit al lui Vlad Filat sau Vlad Filat, un obișnuit al lui Traian Băsescu, nimeni nu spune nimic. Suntem foarte importanți noi, politicienii români, doar atunci când trebuie să ne dăm importanță, să culegem voturi. Acum nu spunem nimic", a declarat Cozmin Gușă, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV.

"De ce ar fi util să spunem ceva: tocmai pentru ca să înțeleagă toți aliații noștri euroatlantici că este nevoie de sprijin, implicare și această implicare trebuie să se facă pe mână românească. Ceea ce n-a făcut Germania niciodată, o Germanie care acum și-a întors privirile, după ce a încercat să uzufructeze prin Vlad Filat fel de fel de influențe geopolitice în zonă. Iar faptul că acești politicieni români, adversari sau dușmani ai celor care sunt, astăzi, protagoniști nu se exprimă îi face pe toți ceilalți să spună: 'nu ne-au spus românii, românii ar fi trebuit să ne spună'. Românii trebuie să îi tragă de mână pe liderii noștri europeni. Europarlamentarii români atât de activi în a-și lua salariile și a-și plăti secretarele și cumnații tac chitic. Cu toții! Nu ridică această problemă a destabilizării la frontul estic al blocului euroatlantic, prin ceea ce se întâmplă acum acolo pentru că, în mod evident, scenariile ne îndreaptă în mod clar înspre instabilitate", a mai spus consultantul politic.

"Indiferent că această instabilitate înseamnă alegeri anticipate, cu o variantă clară de câștig pro-rusesc ultra-majoritar, dacă s-ar pune problema alegerilor în această primăvară, nu mai știm cu precizie care mai este legea acolo; o altă variantă: un premier extrem de greu de apucat, respectiv Plahotniuc, fie că un președinte care pare că joacă ar fi obligat la un moment dat să demisioneze. Toate aceste lucruri, plus implicațiile într-o perioadă în care jocul geopolitic s-a rebipolarizat în zona noastră ne fac să fim îngrijorați", a adăugat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.