Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'SECRETOMANIA cuprinde România'

pixabay.com
secret

"Este o atmosferă de secretomanie fără precedent. Bucuresti pare un oraș asediat.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său referitor la mișcările din ultimele zile din cadrul coaliției PSD-ALDE.

"In aceste zile massmedia tot încearca fara prea mare succes să afle ce se intimplă in culise. In spatelele ușilor inchise este o mare forfota. Intilnirle in diferite formule se succed. Mizele sunt mari. Se imparte Romania, bugetele, ierarhiile, puterea. Cum vedem se intimplă multe. Este o atmosferă de secretomanie fără precedent. Bucuresti pare un oraș asediat. Mai lipseste de pe ziduri afisul cu Cine limbă lunfă arem, mîine va tăia la sare! din anii 40. Noroc cu sărbătorile, cu brazii, cu focurile de artificii, care au pus o glazură mai veselă peste atmosfera sumbră care aduce cu o conspirație. În conversații dai mereu de chestiunea amestecului serviciilor secrete. Toți cei aflați la vîrf (presă, politică) sunt bănuiți că apartin acestor servicii (adesea este și adevărat) ca agenți acoperiți, ofițeride informatii, informatori etc. E tema favorită a bucureșteanului care vrea să treacă drept informat. Evident vrea să pară că știe ceea ce nu știe.

Citește și: Cristoiu: 'PSD și ALDE vor PICA LA PACE cu Sistemul, așa cum a picat la pace, cu ani în urmă, USL'

Presa trăiește aproape exclusiv pe surse, din zvonuri. Și, cîteodată, din ce le furnizează unele cirtițe de la vîrful partidelor. Cam puțin. Jurnaliștii se află de la o vreme în fața unui zid impenetrabil. Asta pentru că liderii partidelor implicați in marile jocuri si-au luat măsuri deosebite de siguranță. Și au multe lucruri de ascuns. Transprarența a dispărut din vocabularul lor după 11 dec. Nu mai rasuflă nimic spre presă, nu se mai scurg informații. Ies doar liderii in conferințe de presă și tin lungmonologuri în care mint de sting, se laudă etc. Asta cind nu promit marea cu sarea. Liviu Dragnea e cel mai bun exemplu al acestei stări de spirit. Dar nu mi-e rușine nici cu altii. Una in gușă, alta în căpușă! Liderii politici s-au ascuns pentru a conspira, a negocia, a pregăti lovituri contra adversarilor. Pe masă se află subiecte grele și fierbinti – lista guvernului, primele măsuri, agenda parlamentului, relația Dragnea-Iohannis, ce fac liberalii ? ce se pregătește la Cotroceni!? etc.

Asta se intimplă în epoca în care poți spiona pe oricine cu telefonul mobil, cînd fiecare deține măcar unul. Cînd camerele video sunt peste tot – in interesecții, la intrarea in clădiri, în mall-uri. Totul se află aproape instantaneu. Nu mai există intimitate, discreție, secret. Partidele noastre au reacționat la insistențe presei cam cum imi spunea un șofer de taxi din Londra. L-am intrebat cum a fost cu instalarea in oraș a camerelor video!? Fusese un mare scandal, multe grupuri civice se opuneau considerind că este o intruziune in viața privată, acuzind o operațiune amplă de spionare a cetățenilor. Șoferul londonez mi-a spus că pentru el și colegii lui cu taxiuri a fost ceva bun pentru că amanții fac curse mai lungi. Nu se mai intîlnesc în hoteluri și restaurante prin oraș ca să nu fie surprinși de camere. In caz de divorț sau scandal ar avea mari necazuri. De atunci amanții se intilnesc in afara Londrei, unde nu s-au instalat camere video. Dar cit va mai tine și asta!? a încheiat.", a scris analistul politic pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.