Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiştii lansează un scenariu BOMBĂ după creşterile HALUCINANTE ale Robor. La cât ar putea ajunge cursul euro-leu

economica.net
calcule finante

În septembrie 2017, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut faţă de luna anterioară, la valoarea de 45,4 puncte, cea mai scăzută valoare din iunie 2013, fiind cu 5,3 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.

Citeşte şi: Delegaţie de FORŢĂ de la Guvern după protestele din Sănătate. Dragnea, Tudose şi mai mulţi miniştri participă la şedinţă

În ceea ce priveşte cursul de schimb, este de remarcat că 79% dintre analişti anticipează o depreciere semnificativă a leului în următoarele 12 luni. Astfel,  valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,6300 (în creştere cu 123 puncte procentuale faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp de pentru orizontul de 12 luni valorea medie a cursului anticipat este de 4,6696 (valoare în creştere cu 173 puncte procentuale), potrivit MEDIAFAX.

De cealaltă parte, rata anticipată a inflaţiei pentru următoarele 12 luni a înregistrat o valoare medie de 2,36%, valoare mai mică cu 0,19 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în exerciţiul anterior.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011, reprezentând un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un an.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ tras de Comisia Europeană în cel mai recent raport: 'Guvernul României va reduce transferurile...'

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA.

Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări.

Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobânda, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

Citeşte şi: INEDIT - Suspecţi RIDICAŢI de DIICOT direct din sala de judecată. Acuzaţii, implicaţi în dosarul devalizării staţiunii Băii Herculane .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.