Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul Cozmin Guşă avertizează: Greşeala PSD în privinţa ordonanţei graţierii

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la Realitatea TV că legea graţierii trebuie discutată cu argumentele pe masă, nu introdusă pe uşa din dos, deoarece statul român este cel vinovat de condiţiile inumane din penitenciare. "De ce să nu îţi asumi graţiere în condiţiile în care în puşcăriile din România se trăieşte ca în cocină? Graţierea nu poate să şi-o asume decât un stat puternic care asigură condiţii de detenţie umane, nu condiţii de detenţie pentru animale, cum sunt penitenciarele româneşti. Un stat cum este România care nu a investit în penitenciare şi care ţine deţinuţii închişi pentru fel de fel de lucruri, dovedite sau nedovedite, în asemenea condiţii, nu are ce să facă decât să recurgă la graţiere", a spus Cozmin Guşă, precizând că în penitenciarele româneşte nu este de trăit.

Consultantul politic a mai spus că deţinuţii din România nu sunt animale. "Unii au greşit, şi-au asumat greşeala, s-au dus la reeducare, alţii nu au greşit, după cum am văzut o serie de cazuri dezbătute. Prin urmare, Legea graţierii nu trebuie băgată prin uşa din dos, ci trebuie discutată cu argumentele pe masă, în acord cu preşedintele României, pentru că graţierea este atributul şefului statului. Această lărgire a atribuţiei graţierii trebuie dată printr-o lege în condiţiile legii, nu prin spate pentru că statul român este vinovat, întrucât condiţiile inume din penitenciare sunt din cauza acestui stat român", a detaliat consultantul politic.

De asemenea, Cozmin Guşă a precizat că amnistia este un subiect de dezbătut public. "Amnistia este necesară în momentul în care sunt dovedite excese şi greşeli în procesul de justiţie. Domnul Dragnea, domnul Tăriceanu, cei din majoritatea parlamentară trebuie să vină să convingă opinia publică că în procesul de justiţie, la nivel de parchete sau la nivel de instanţe, s-au făcut greşeli şi excese care reprezintă motivaţia principală pentru amnistie", a declarat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, România este o ţară bulversată din cauza luptelor în justiţie. "Nu ştim în numele cui sunt făcute aceste lupte în justiţie, întrucât regimul Băsescu a însemnat o perdea de fum, o luptă împotriva corupţiei, însă în timpul acestui regim a înflorit corupţia mai mult decât oricând", a explicat consultantul politic. "Asta a fost regimul Băsescu, pentru că aşa cum spuneam, domnul Ghiţă face nişte lucruri în urma cărora a căzut capul generalului Coldea şi el urmăreşte şi alte ţinte acum, însă nu trebuie să uităm că Sebastian Ghiţă este principalul profitor al regimului Băsescu, cel care s-a îmbogăţit cel mai mult", a mai spus Cozmin Guşă, adăugând că nu Sebastian Ghiţă trebuie să vorbească în numele justiţiei şi trebuie să existe o dezbatere publică.

Consultantul politic a mai spus că o astfel de dezbatere publică se poate face şi într-o săptămână la mediatizarea pe care o avem. "Dar nu să vii să nu îţi asumi ceva, să te prindă preşedintele cu pantalonii în vine şi apoi să pari vinovat, ci să faci un lucru de justiţie socială", a declarat acesta. "Ce este cu statul ăsta care nu îşi asumă şi cu majoritatea asta care a venit pe un val de entuziasm? Dezastrul pe care l-au instituit tehnocraţii, din nefericire, trebuia înlocuit de profesionalism. Liviu Dragnea, îmi pare rău că spun, a plecat în Statele Unite, şi bine a făcut că s-a dus, fără să aibă mecanismul de la partid care ţine în legătură un Guvern de marionete. Şi îmi pare rău pentru Sorin Grindeanu, nu a arătat că este altceva astăzi", a mai declarat Gozmin Guşă.

Conform acestuia, lupta politică nu duce la nimic bun. "Eu mă aştept ca în următoarele zile cei de la PSD, pe ALDE nu îi pun în ecuaţie, să stea să se gândească la o dezbatere publică clară, să nu politizeze un subiect în care vorbim despre vieţile oamenilor, despre vina statului român, despre posibilele excese ale parchetelor", a afirmat Cozmin Guşă, adăugând că în urma dezbaterilor trebuie să iasă un proiect corespunzător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.