Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - Coincidenţele STRANII care cutremură România

Coincidenţele se ţin lanţ în România şi dăm peste ele la tot pasul. Intenţia Guvernului de a da un OUG pentru graţiere şi pentru modificarea Codului Penal a condus la proteste de stradă, care s-au ţinut lanţ atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe mari ale ţării.

Citeşte şi: Șeful SRI, audiat în cazul protestelor din țară / SURSE

Citeşte şi: PSD îl AVERTIZEAZĂ pe Iohannis: 'UNICA soluție este SUSPENDAREA președintelui'

Nu puţini au fost cei care au remarcat o serie de coincidenţe stranii între protestele din aceste zile şi cele care au urmat după tragedia din Colectiv.

O primă coincidenţă este legată de faptul că înainte de izbucnirea ambelor proteste a avut loc un incendiu într-un club din Capitală. Dacă la Colectiv a fost o adevărată dramă, care a declanşat o reacţie furibundă a societăţii împotriva Guvernului, la clubul Bamboo a fost un incediu fără victime. Coincidenţa este legată de faptul că ambele incendii au avut loc într-o seară de vineri, la ore de maximă audienţă în cluburi, dar şi faptul că în ambele cazuri s-a vorbit foarte mult despre un foc pus intenţionat - teorie susținută intens în unele studiouri de televiziune alimentate de proprietarii și angajații Bamboo care vorbesc de mână criminală.

Asemănările dintre cele două situaţii se opresc, însă, aici. Dacă în cazul Colectiv, incendiul a fost cel care a generat protestele împotriva Guvernului, de această dată protestele nu au legătură cu incendiul.

O altă coincidenţă remarcată atât în mediul politic, cât şi în mass-media, este legată de atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis. Atât în cazul protestelor de la Colectiv, cât şi acum, preşedintele se urcă pe valul de proteste pentru a lupta împotriva adversarului politic de la PSD.

Ca jurnalist care a urmărit cu atenţie atât evoluţia protestelor de la Colectiv, cât şi cele de acum, nu am putut să nu remarc o altă coincidenţă: modul în care s-a format valul de revoltă. În ambele cazuri mesajele de mobilizare au plecat pe reţelele de socializare, dar mesajul de identitate al protestului a plecat din surse obscure.

În cazul Colectiv, mesajele au început să plece sâmbătă seară pe reţelele de socializare şi uşor, uşor, lumea a început să identifice vinovaţii "Ponta, Oprea şi Piedone sunt vinovaţi pentru sângele vărsat". De această dată, mesajele s-au propagat tot pe reţelele de socializare, iar întreg mesajul a fost concentrat împotriva lui Liviu Dragnea, cel care beneficiază de cele două acte ale Guvernului prvind graţierea şi modificarea Codului Penal.

Tot o coincidenţă poate fi numit şi faptul că procurorul de caz la incendiul din Bamboo este Mihai Prună, fratele fostului ministru al Justiţiei, Raluca Prună, care a ocupat portofoliul in Guvernul ce a fost instalat după protestele masive împotriva lui Victor Ponta.

P.S. STIRIPESURSE.RO nu doreşte să alimenteze teoria consipiraţiei care circulă în aceste zile, dar avem parte de o serie de coincidenţe care nu pot fi trecute cu vederea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.