Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - De ce amuţit subit Sebastian Ghiţă

ghita coldea

Mogulul media Sebastian Ghiţă a şocat lumea politică şi opinia publică prin dezvăluirile sale. Episoadele cu Sebastian Ghiţă ajungeau cu o precizie de ceas elveţian în studiourile România TV, unde jurnaliştii le prelucrau şi le dădeau pe post.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte LOVITURA DE GRAŢIE: Anunţul ministrului Justiţiei despre o lege crucială

Citeşte şi: Guvernul NU renunţă la ordonanţele pe Justiţie: ATAC dur la Klaus Iohannis

Citeşte şi: Legătura dintre Liviu Dragnea şi Vladimir Putin: Abia acum s-a aflat / FOTO

Am avut opt astfel de episoade, difuzate la 1-2 zile distanţă una de cealaltă. După episodul opt a izbucnit un mega-scandal. În acest episod, Ghiţă a explicat cu i-a plătit lui Florian Coldea şi soţiei acestuia concedii în insule exotice sau la Paris, la Dysneland.

Din acest moment, evoluţia este cunoscută. Florian Coldea este anchetat de SRI, este găsit nevinovat, dar cu toate acestea este trecut pe linie moartă de directorul Eduard Hellvig. Intervine şi Comisia de control a SRI din Parlament, care află că Florian Coldea confirmă cele spuse de Sebastian Ghiţă, însă arată că şi-a plătit personal vacanţele. Cu toată forţa de care dispune, SRI nu a putut preciza dacă facturile prezentate de Coldea erau sau nu falsificate, aşa cum a spus Sebastian Ghiţă.

Ei bine, după tot acest scandal, Sebastian Ghiţă a amuţit brusc şi fără niciun avertisment. Unii ar spune că nu mai are muniţie, dar acest lucru este greu de crezut, din moment ce Ghiţă vorbea despre întâlniri private cu Kovesi şi Coldea, întâlniri de la care este imposibil să nu fi păstrat nişte "amintiri", un om atât de pasionat de tehnologie ca Ghiţă Sebastian.

Din acest moment funcţionează două ipoteze:

1. Ţinta exclusivă a dezvăluirilor era dărâmarea lui Florian Coldea şi odată atins acest obiectiv nu mai avea rost să continue serialul. Chiar dacă opinia publică era interesată şi de alte dezvăluiri, din punct de vedere strategic nu aducea niciun avantaj, pentru că Ghiţă ar fi irosit muniţie. Nu putem să nu ne gândim că o anumită forţă din SRI îi pusese gând rău lui Florian Coldea, iar Sebastian Ghiţă a fost doar un pion trimis să-l anihileze pe "omul cel mai puternic din România". La schimb, Ghiţă primeşte protecţie din partea SRI, în faţa tăvălugului de dosare care îi vin de la DNA şi care sunt făcute de echipa Laurei Codruţa Kovesi, parte din echipa lui Florian Coldea.

2. Din partea SRI a venit anunţul că Sebastian Ghiţă a fost localizat. Este posibil ca acesta chiar să fi fost localizat, iar acest lucru să-l fi speriat sau mai este posibil ca Sebatian Ghiţă să nu mai trimită înregistrările de teamă că ar putea fi interceptat foarte uşor de SRI.

În ambele ipoteze, relaţia dintre SRI şi Sebastian Ghiţă este foarte controversată, iar în spatele cortinei se pretrec multe lucruri despre care opinia publică habar nu are. Un singur lucru este cert: după ieşirea în decor a lui Coldea, în SRI se duce o luptă acerbă pentru putere. Rămâne de văzut dacă noul "păpuşar" are interes sau un să-l scape în continuare pe Sebastian Ghiţă sau nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.