Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză Deutche Welle: șansa lui Ponta de a rămâne la guvernare

ponta_pupitru_guvern

Publicația germană Deutsche Welle analizează situația politică din România, după alegeri. Conform analizei DW, se duce o bătălie între SUA și Europa. SUA ar dori o schimbare rapidă a guvernului Ponta, în timp ce Europa cere stabilitate.

Analizând recentele declarații după rezultatele alegerilor prezidențiale din România ale unor politicieni însărcinați cu marile probleme ale lumii, precum Rose Gottemoeller, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, sau cancelarul Germaniei Angela Merkel, DW interpretează că Washingtonul ar prefera o schimbare rapidă de guvern la Bucureşti în timp ce oficialii europeni sunt mai răbdători, părând înclinaţi să privilegieze stabilitatea.

În plus, DW notează că nici noul PNL nu a dat semne de nerăbdare de preluare a guvernării în România ceea ce oferă Guvernului Ponta posibilitatea să continue guvernarea, șansa de a rezista pe poziții aparținându-i.

"În acest context lucrurile par să depindă în mare măsură de capacitatea Guvernului actual de a rezista pe poziţii, propunând un Buget bine alcătuit şi evitând, în general, politicile controversate", conchide DW.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.