Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză dură pentru PSD. Care este legea de fier a supravieţuirii PSD

poporul psd

Senatorul PNL Varujan Vosganian critică aspru PSD, despre care spune că politica de stat pe care o aplică este menţinerea saraciei. Totodată, liberalul spune că legea de fier a supravieţuirii PSD este dată de o economie centrată pe buget în timp ce "accesul la reurse trebuie să fie politic".

'Pentru PSD este obligatoriu ca paradigma sociala sa fie: saracie pentru cei multi si privilegii pentru cei putini. Orice alta paradigma sociala îi scoate de la putere. Au nevoie de un electorat vulnerabil si pe care sa-l domine prin intermediul privilegiilor acordate centralizat. Economia trebuie sa se centreze pe buget, iar accesul la resurse trebuie sa fie politic, asta este legea de fier a supravietuirii PSD', a declarat, potrivit Agerpres, Varujan Vosganian.

Senatorul liberal a mentionat ca, în ultimii 25 de ani, chiar daca au existat unele tentative de emancipare ideologica sau doctrinara, 'ideologia dominanta în România a fost populismul', care a coplesit în mare masura si campaniile electorale.

Analizând cei doi poli comparabili de putere, PSD si PNL, senatorul a aratat ca, peste tot în lume, Stânga a devenit democratica si a transformat socialismul în social-democratie abia atunci când capitalismul a devenit matur.

'Niciodata o societate democratica si dezvoltata nu a debutat prin stânga. Stânga democratica a fost o consecinta a capitalismului si nu un generator de capitalism, nicaieri în lume si nici în România. Acolo unde capitalismul e evoluat, partidele sunt socialiste, dar de fapt sunt social-democrate. Acolo unde-i saracie, partidele îsi spun social-democrate, dar de fapt sunt socialiste,' a spus Varujan Vosganian.

În comparatie, pe liberali îi avantajeaza 'un electorat emancipat, tinzând catre clasa de mijloc si liber în optiunile sale', spre deosebire de PSD pe care îl avantajeaza 'un electorat sarac, vulnerabil si de aceea lipsit de optiuni.'

'Daca nu ma credeti pe mine, mergeti la anuarul statistic al României. Veti vedea un lucru tulburator. Niciodata acest partid care îsi spune de stânga nu a terminat un mandat cu mai multe locuri de munca si cu cresteri reale ale salariilor si pensiilor decât si-a început mandatul. Cea mai mare diferenta între pensii si salarii, faimosul punct de pensie, a fost în anul 2004, când PSD si-a încheiat un mandat linistit. Pensia medie era, nu o sa mai credeti acum, era 230 de lei, în conditiile în care dolarul era mai puternic în lei decât acum. La fel în ce priveste locurile de munca. În guvernarea noastra, liberala, am adaugat aproape 500.000 de locuri de munca, în patru ani, motiv pentru care am si reusit sa crestem în mod real pensiile. De aceea, propaganda precum 'Numai PSD mareste pensiile' si noi le taiem este tragi-comica, este o sfidare la adresa electoratului pe care continua sa-l pastreze la nivel de saracie,' a spus Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, în conditiile în care esenta tranzitiei este culturala, de schimbare a mentalitatilor, prin trecerea de la transferul de responsabilitate la asumarea responsabilitatii, PSD face 'cât mai dificil acest traseu de la transfer de responsabilitate la asumare de responsabilitate.'

'Transferul de responsabilitate vine cu fatidicul 'ce ne dati?', iar asumarea de responsabilitate vine cu 'dreptul la fericire este o asumare individuala'. A alege între Klaus Iohannis si Victor Ponta arata gradul în care românii se pot revolta împotriva saraciei si populismului,' a conchis Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.