Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza Facebook: Cu ce clipuri VIDEO ne atrag partidele

140630-facebook-emotions-1749_4f881e85b96bea3a796ae8d7e0ab44c4

Un mod important de a face campanie este pe Facebook. Un mod important de a face campanie pe Facebook este sa promovezi clipuri. Să ne uităm deci la ce ne oferă partidele.

Ca metodă, am ales să merg pe pagina oficială a fiecărui partid, secțiunea Videos și să descriu ce văd acolo. Așadar, în ordinea aproximativă a cotelor în sondaje avem...

PSD

Social democrații nu au nimic special pe pagina video. Ultimul clip durează 4 ore (o, da) și pare să cuprindă tot ce s-a filmat în seria "îndrăznește să crezi". Nu sunt mare fan al acestei campanii pe partea de conținut, dar măcar acesta este prezentat coerent în clipul lug și în alte clipuri scurte.

PNL

Liberalii nu par să fi tratat pagina de Facebook într-un mode deosebit. Există mai multe video-ori care sunt pur și simplu depozitate pe măsură ce sunt publicate. Ultimul video postat este o conferință de presă a Adrianei Săftoiu.

USR

USR este primul și ultimul partid românesc din listă care a descoperit funcția "featured videos". Aceasta iți permite să ai un clip postat sus și în format mare, prin care să arăți un fel de "carte de vizită". Cartea de vizită a USR este un clip cu Clotilde Armand în care aceasta explică ce vrea partidul de la viață. Destul de OK. Ar fi fost și mai OK dacă vocea doamnei nu ar suna cumva mirată. În rest, USR a fost relativ activ și mai sunt câteva filmulețe în care s-a vestit efort de editare.

ALDE

Partidul lui Tăriceanu nu se remarcă în nici un fel. Un flash-mob neclar și lungi înregistrări ale unor lansări domină pagina.

UDMR

... în schimb are un clip (din categoria featured videos) care arată foarte bine deși nu înțeleg nimic din el.

PMP

... este ca ALDE dar cu mai mult Traian Băsescu.

În concluzie, în arena video-Facebook, se remarcă USR și UDMR care au/ par să aibă o ofertă interesantă. Apoi, PSD a investit și el timp și efort, dar, parcă, nu a găsit coarda care să ne inspire. Restul sunt pe Facebook doar ca să bifeze prezența.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.