Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui CTP: Un singur lucru lipseşte în construcţia lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudose

ctp

stiripesurse.ro vă prezintă principalele știri ale zilei, având ca temă centrală o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema noilor măsuri fiscale adoptate de către Guvernul Tudose.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre decizia Guvernului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul fiscal. Actul normativ include transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit, de la 16%, la 10%. "Ţinta este de natură politică. Nu trebuie să ne încurcăm în tot felul de calcule stupide în legătură cu contribuţiile de la patron la angajat. E vorba nu de o revoluţie fiscală, ci de o revoluţie anti-patronală şi anti-occidentală", a declarat Cristian Tudor Popescu.
"De ce fac asta? Pentru că nu vor creşte salariile, nu vor construi autostrăzi, spitale şi şcoli, despre care vorbea Tudose, o fac pentru că atunci când vor scădea salariile, când nu se vor face autostrada, şcoală şi spitale, să avem ţapi ispăşitori, să avem pe cine da vina. E o modalitate propagandistică, manipulatorie, veche a bolşevicilor, vina se va da pe patroni, pe principiul noi am vrut, dar dacă patronul e rău şi nu vrea să crească salariile...
De ce nu se fac autostrăzi - nu pentru că la transporturi este individul care demite câte o persoană pe zi.
De ce nu se face educaţie - nu pentru că acolo e Pop-genunche.
De ce merg lucrurile cum merg în sănătate şi mor oamenii cu zile - din pricina multinaţionalelor care îşi externalizează profitul. Nu că acolo e un anume care se declara neresponsabil pentru cei care mor de cancer pentru că nu au medicamente.
Nu din aceste cauze, a unui guvern probabil cel mai incompetent după 1989, a dezordinii ... de vină sunt multinaţionalele, patronii români şi străini.
Un singur lucru lipseşte în construcţia lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudose - ce păcat că nu poate să-i impoziteze profitul lui Soros, pentru că nu are nicio afacere în România.
Nu e revoluţie fiscală, e anti-patronală şi anti-occidentală. E o atitudine politică împotriva capitalismului şi a Occidentului.
Până să vedem dacă vor creşte salariile, cursul leu-euro s-a dus la o cotă sângeroasă, ROBOR se duce în sus, creditele se scumpesc, preţurile cresc, inflaţia creşte şi încrederea mediului de afaceri scade, şi aşa scad investiţiile”, a declarat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

contributors.ro:

„Europa cu mai multe viteze”, îmbrăcată astăzi în tot felul de concepte şi versiuni, unele mai explicite, altele mai diplomate, pare să fie panaceul pe care l-au descoperit Franţa şi Germania pentru toate blocajele în care a intrat de ceva vreme Proiectul European. S-ar putea să nu fie chiar aşa de simplu. S-ar putea ca flexibilitatea şi diferenţierea integrării europene, cu acceptarea creării mai multor grupuri de state membre, care evoluează cu „ritmuri şi viteze diferite”, cum se spunea în Scenariul 3 din Carta Albă a Comisiei Europene, să pună la un moment dat în discuţie chiar vocaţia Uniunii Europene de a fi, scuzaţi tautologia, o Uniune.
Ar fi util ca Macron să investigheze care este limita de la care o Uniune Europeană foarte flexibilă şi foarte diferenţiată, în care unii nu îi mai aşteaptă pe ceilalţi sau s-au săturat de nazurile lor, mai este, de fapt, o Uniune autentică, şi nu se transformă cumva într-o simplă Antantă, şi aceea instabilă şi lipsită de credibilitate. Poate nu întâmplător, la nivelul analizelor Ministerului Apărării din Germania s-a lucrat recent inclusiv pe un scenariu al desprinderii unui bloc central-european de state de restul Uniunii, care poate fi citită şi invers, dinspre „pierderea răbdării” la Paris şi Berlin, drept separarea Vestului de Estul îndărătnic şi neperformant al Uniunii Europene.
Chiar dacă mulţi se feresc să o spună deschis, fiind încă sub vraja entuziasmului pro-Macron din primăvară, viziunea de reformă a Uniunii Europene, lansată prin discursul preşedintelui francez la marea universitate pariziană, din 26 septembrie, nu va funcţiona. Sau cel puţin nu în totalitate, pentru că îi forţează pe unii să accepte ceea ce pare din capul locului inacceptabil (de exemplu, 15 comisari europeni pentru cele 27 de state membre, autonomizarea de Statele Unite, pe linie de Apărare, sau unificarea politicilor fiscale) şi pentru că ignoră din start rezistenţele care vor apărea inevitabil, trimițând mai degrabă spre perspectiva unei acţiuni unilaterale, de impunere autoritară a unui nou model, în care cine vrea să îl urmeaze pe Macron, bine, cine nu, nu. (Mai multe detalii AICI)

Agerpres:

Priti Patel, 45 de ani, a prezentat premierului Theresa May scuzele sale și demisia din funcție, după ce a fost convocată în Downing 10, scurtându-și din acest motiv o vizită în Africa.
"Am acționat cu cele mai bune intenții, dar acestea nu au respectat cerințele de transparență și de deschidere pe care le-am susținut și promovat", a scris Patel, în scrisoarea sa de demisie.
"Regatul Unit și Israel sunt aliați apropiați și este corect să colaborăm strâns, dar aceasta trebuie să se realizeze de o manieră formală, prin canale oficiale", i-a răspuns Theresa May, slăbită și mai mult după acest nou episod.
Este vorba de a doua plecare din guvernul conservator britanic într-o săptămână, după cea a ministrului Apărării, Michael Fallon, pe 1 noiembrie. (Mai multe detalii AICI)

startupcafe.ro:

Facebook Marketplace, serviciul prin care utilizatorii reţelei pot să vândă şi să cumpere produse online, se lansează şi în România. Oficialii Facebook au explicat pentru StartupCafe detalii despre cum funcţionează serviciul ce va fi un competitor pentru site-uri precum olx.ro sau okazii.ro, şi cui se adresează.
Facebook Marketplace se adresează în special utilizatorilor simpli, dar poate fi folosit şi de cei care au mici afaceri şi nu vând produse în cantităţi mari sau servicii, deşi nu este dedicat business-urilor.
Acesta va putea fi accesat începând de joi, prin aplicaţia Facebook, iar pe varianta desktop, pe reţeaua de socializare, la categoria “Explore” (partea dreaptă a paginii web), prin butonul Marketplace.
Aici utilizatorii pot lista produse, încărcând poze, descrieri şi notând un preţ pentru fiecare produs, sau pot vedea produsele puse la vânzare, în funcţie de categorie (auto, imobiliare, electronice, haine, bijuterii etc). Ei pot alege dacă afişarea se va face în funcţie de proximitatea vânzătorului sau ordonată în funcţie de preţ.
Într-un interviu pentru StartupCafe, Karandeep Anand, Head of Product - Facebook Platform a declarat că cei care vând în Marketplace nu sunt taxaţi pentru produsele listate iar compania nu intenţionează să introducă vreo taxă în acest sens în viitorul apropiat. De asemenea, el a mai spus că serviciul nu se adresează retailerilor mari.
“Am lansat acest serviciu după ce am observat că există foarte multe grupuri pe reţeaua de socializare unde utilizatorii postau produse de vânzare şi am vrut să facem ca acest lucru să fie mai simplu pentru ei. Spre deosebire de alte platforme de vânzare produse aici există mai multă transparenţă în ceea ce îi priveşte pe cei care vând şi cumpără pentru că atât vânzătorul cât şi cumpărătorul trebuie să fie logaţi cu profilul lor pentru a putea face tranzacţia”.
Serviciul nu oferă posibilitatea de a face plata online, iar oficialul companiei declară că, momentan, nu au în proiect introducerea unei opţiuni de acest gen. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.