Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui Vasile Dâncu: Vicepremierul îi trasează drumul lui Klaus Iohannis

DancuGuv2

Preşedintele României şi şefii celor mai importante partide ar trebui să gândească, în toamnă, un proiect de consens naţional, a declarat vicepremierul Vasile Dâncu, joi, la Realitatea TV.

"Tendinţa cred că este bună, spre schimbare, spre a aduce ceva nou. Când îi schimbi pe aceiaşi unii cu alţii, asta nu este foarte bine. Dar în toamnă ar trebui să ne gândim la proiectul României şi (...) cred că preşedintele ţării şi cu şefii partidelor cele mai importante din România vor trebui să gândească acest proiect, adică acest proiect de consens naţional, să lucrăm pe câteva priorităţi. Eu cred că acest lucru se tot cere de multă vreme şi niciodată nu s-a respectat. Am avut o singură dată în istoria noastră ceea ce s-a numit spiritul de la Snagov, atunci când încă trăia seniorul Coposu, când a fost o primă înţelegere între Ion Iliescu, liberalii de atunci, Câmpeanu şi ceilalţi. Spiritul de la Snagov a fost o idee, sigur că nu s-a concretizat într-un plan în momentul respectiv, dar a fost ideea de consens şi ideea de strategie naţională. Acum, în pregătirea centenarului (Marii Uniri de la 1918, n.r.), cred că ar trebui să facem mai mult pentru asta. Şi noi, cei din Guvern, am propus chestiunea asta. Noi nu vrem o legitimitate în plus, nici nu vrem să conducem după aceea, după alegeri, dar am vrea ca (...) ce este valoros din munca noastră să poată fi continuat de ceilalţi", a spus Vasile Dâncu.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

Acesta a precizat că la preluarea mandatului de către actualul Guvern a avut iluzia că ar exista "un fel de preconsens". "Am avut această iluzie în decembrie, când am venit la Guvern. Ne-am întâlnit cu conducătorii partidelor, ne-am întâlnit împreună cu premierul Dacian Cioloş şi cumva am constituit atunci o înţelegere, un fel de preconsens", a afirmat Dîncu.

Totodată, Vasile Dâncu a spus că este necesar un "moment zero", care ar putea exista în toamnă.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

"Am avea nevoie de un moment zero, cum ar fi momentul acestei toamne. (...) O să vedeţi la toamnă când se vor număra bobocii. (...) Momentul ăsta este liber la criticat tehnocraţi (...), pentru că din toate părţile se poate face orice şi noi n-avem timp să le răspundem şi nici nu vrem să intrăm în polemici inutile", a explicat Vasile Dâncu.

Vicepremierul Dâncu a mai spus că în toamnă vor fi prezentate câteva linii ale dezvoltării României, în domeniul economic.

Citește și: Detalii bomba despre fuziunea PNL-UNPR

"Noi, în toamnă, o să prezentăm câteva linii ale dezvoltării României, în domeniul economic. Eu am lansat săptămâna trecută în Guvern şi peste două săptămâni o să lansez strategia naţională pentru dezvoltare teritorială, un lucru pe care-l aşteptăm de 20 de ani. Lansăm Codul urbanismului. (...) Nu este făcut numai de noi, a lucrat şi Guvernul Ponta înainte, a lucrat şi un Guvern care a fost şi înainte de asta. Lucrează specialiştii de la universităţi la câteva proiecte mari de multă vreme. Am ajuns să finalizăm o parte din ele. O strategie pentru locuire, de exemplu, pentru locuire socială, pentru locuire profesională, pentru tineri, (...) din perspectiva calităţii vieţii, reguli de urbanism (...). În toamnă, vom avea un pachet, inclusiv o strategie economică, lucruri pe care le-am făcut fără să mergem pe un parti-pris politic. Le-am făcut discutând cu Comisiile din Parlament, discutând cu specialiştii, chiar ai partidelor şi, dacă nu va fi orgoliul atât de mare sau disperarea atât de mare a celor care vor veni la putere, să spunem, după alegerile din toamnă... Aceste strategii şi lucrurile pe care le-am început noi şi pe care le-am continuat, pentru că noi n-am refuzat ceea ce au făcut celelalte guverne, am luat ce-a fost bun şi l-am luat aşa, n-am spus de greaua moştenire, pentru că n-aveam timp pentru greaua moştenire, am spus luăm din mers şi facem ceea ce trebuie făcut pentru România, mai ales că avem şi un traseu european care care ţine loc în fond de o strategie", a mai afirmat Dâncu.

Citește și: Româncele fac topless: S-au bronzat, goale, lângă cimitir, pe gurile de canale / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.