Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza UE: sărăcia atinge cote alarmante în România

Aproximativ 40% dintre cetățenii României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, țara noastră situându-se pe locul doi, după Bulgaria, în condițiile în care media la nivel european este de 25%, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.

"Știu că aproximativ 40% din cetățenii din România sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, pe locul doi după Bulgaria. Să știți că media la nivel european este de 25%. În România, sărăcia se concentrează puternic în zonele rurale, din cauza infrastructurii necorespunzătoare și a lipsei șanselor de angajare. Am vorbit cu comisarul Crețu pentru a vedea cum putem să lucrăm împreună pentru a furniza niște beneficii în aceste zone rurale pentru că, altfel, nu vom ajunge la potențialul necesar. Trebuie să ne asigurăm că toți oamenii din zonele rurale pot să vadă că fondurile Uniunii Europene sunt cheltuite pentru a îmbunătăți agricultura la nivel național", a spus Phil Hogan, la masa rotundă 'Reducerea sărăciei și a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020' .

Comisarul european pentru Agricultură a primit un pion din lemn de nuc și o plăcintă din partea lui Constantin Crăciun, "țăranul sărac din Vrancea", după cum s-a recomandat acesta.

Crăciun i-a spus comisarului european că România trebuie să își protejeze pădurile, apele și institutele de agricultură.

Sursa: Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.