Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta de amploare in Parlament. Si-au falsificat actele pentru salarii mai mari

ancheta

O ancheta de amploare este in plina desfasurare in Parlament, dupa ce mai multi angajati au fost prinsi cu diplome falsificate pentru a primi salarii mai mari si functii mai bune.

In felul acesta au incasat ilegal peste un miliard de lei vechi si, mai grav decat atat, pot face si trei ani de inchisoare pentru fals si uz de fals.

In aceasta situatie se afla trei persoane care sunt anchetate acum de procurori. Acestia lucrau in Parlament de peste 10 ani, insa numai in ultimii 5 ani au ocupat functii pentru care si-au falsificat diplomele de bacalaureat, informeaza PRO TV. Inselatoria acestora a fost depistata in urma unei sesizari anonime.

„Impreuna cu cei din ministerul educatiei am verificat acele diplome si am aflat ca nu sunt autentice. Contractele de munca ale celor trei angajati au foast anulate”, spune George Dumitrica, secretar general adjunct al Camerei Deputatilor.

Insa 5 ani la rand, nimeni nu a sesizat minciuna, asa ca cei vizati au furat din bugetul de stat peste 100 de mii de lei.

„Am dispus ca, in scurt timp, sa verificam toate diplomele din institutie pentru a inlatura orice suspiciune pe acezt subiect”, a mai spus secretarul general adjunct al Camerei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.