Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta de proportii demarata in toata tara de Ministerul Educatiei

frauda

O ancheta a fost demarata de Ministerul Educatiei si toate judetele tarii sunt vizate. Suspiciuni de frauda au fost ridicate de numarul mare de transferuri aprobate de la un liceu la altul. Problema este ca cei transferati la liceele dorite au medii sub nivelul celei de admitere la liceele respective.

Ministrul Educatiei Sorin Campeanu subliniaza ca transferurile sunt posibile DOAR atunci cand cel care soicita acest lucru are o medie peste cea a ultimului admis la liceul dorit.  In plus, nu trebuie depasit nmarul de 30 de elevi per clasa. Cea mai grava situatie se intalneste in judetul Suceava.

"La nivelul Ministerului Educației funcționează, din acest an, un sistem informatic centralizat care ne permite să avem o viziune de ansamblu asupra a ceea ce se întâmplă la nivelul fiecăruia dintre cele 42 de inspectorate. Am constatat că, în patru inspectorate, numărul cererilor soluționate favorabil cu privire la transferul elevilor, la începutul clasei a 9-a, a fost procentual mai mare în raport cu numărul absolvenților de clasa a 8-a. Spre exemplu, în județul Suceava am avut 523 de cereri de transfer, din care 326 au fost soluționate favorabil. În județul Prahova am avut 264 de cereri de transfer, dintre care 252 soluționate favorabil.

Sigur că acest număr mare al cererilor soluționate favorabil ne-a făcut să ne gândim că este cazul să verificăm dacă toate aceste aprobări au fost date în condiții de deplină legalitate, deoarece metodologia este foarte clară: nu trebuie să avem mai mult de 30 de elevi în clasă, iar media celui care solicită transferul trebuie să fie mai mare decât media ultimului intrat la profilul respectiv, în școala respectivă.

Asta verifică Corpul de Control: existența documentelor justificative în aprobarea cererilor de transfer. În contextul în care se constată că nu toate cererile aprobate s-au situat în cadrul legal, sigur că aceste aprobări vor fi anulate, urmând ca elevii să rămână pe locurile pe care au fost repartizate inițial, iar cei care au dat aceste aprobări trebuie să aibă bază legală, să suporte rigorile legii.

Corpul de control al ministrului Educației se găsește la Suceava, în acest moment. Mâine se finalizează cercetarea la Suceava, iar luni voi avea raportul Corpului de Control pentru județul Suceava. Tot luni, Corpul de Control va pleca în celelalte trei județe: Prahova, Bihor, Brăilă, urmând ca joi să am situația exactă și pentru celelalte trei județe", a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.