Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta deschisă de procurori în cazul Liviu Dragnea vs. Mircea Marian, ținută la secret

pcab

Ancheta deschisă în urma plângerii depuse de Liviu Dragnea împotriva jurnalistului Mircea Marian se desfășoară la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, însă procurorii nu vor să ofere niciun fel de informații despre dosar.

În luna februarie 2017, Liviu Dragnea a făcut o plângere penală împotriva jurnalistului Mircea Marian, de la România liberă. Infracțiunile invocate de liderul PSD erau instigare publică și atentat care pune în pericol siguranța națională. Mircea Marian publicase pe pagina sa de Facebook adresa de domiciliu a liderului PSD.

Vezi și: Ambasada SUA recomandă României schimbarea unor legi. ONG-urile, vizate direct

După mai multe luni în care nu s-a știut nimic despre acest caz, STIRIPESURSE.RO a solicitat Parchetului General să precizeze care este stadiul anchetei și dacă s-au făcut audieri în dosar. „Menționăm că plângerea la care faceți referire a fost trimisă spre competentă soluționare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București”, a fost răspunsul trimis de Parchetul General.

Odată confirmat faptul că plângerea a ajuns la Parchetul Curții de Apel București, aceleași informații au fost solicitate despre dosar și procurorilor de aici. PCAB susține că, potrivit legii, nu poate nici măcar să confirme sau să infirme că are în lucru o asemenea plângere.

„În referire la cerea adresată de dvs. Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București la data de 06.11.2017, vă facem cunoscut că, potrivit disp. art. 25 alin. 3 din Hotărârea nr. 482/01.06.2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost aprobat Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media, astfel cum acesta a fost modificat și completat prin Hotărârea nr. 573/06.05.2014 a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, informațiile privind existența unei plângeri sau denunț pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila sărvârșire a unor fapte de natură penală, precum și datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice. În mod excepțional, în situația în care autorul sesizării anunță în mod public că a acest act a fost înregistrat la organe de urmărire penală, se poate confirma sau infirma de către unitatea de parchet competentă împrejurarea respectivă. În consecință, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București nu poate da curs favorabil solicitării dvs.”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Parchetul omite însă faptul că Liviu Dragnea a anunțat public faptul că a depus plângere penală împotriva lui Mircea Marian, iar jurnalistul a confirmat publicând chiar textul plângerii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.