Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta DNA ia amploare: Noi acuzaţii pentru liderul Partidei Romilor

nicolae paun madalin voicu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de PĂUN NICOLAE, deputat în Parlamentul României, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată.

De asemenea, este cercetată S.C. NIKY SCORPION ALCOM S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, în formă continuată.

Din ordonanța prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții anterior menționați, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2004 - 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL și în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacții imobiliare constând în cumpărarea și vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în București, iar celălalt în județul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile și cu implicații asupra creanțelor datorate bugetului de stat).

În final, aceste terenuri au fost achiziționate de suspect la prețuri mai mari decât prețurile la care fuseseră vândute anterior: terenul din București la un preț 10 ori mai mare decât prețul de vânzare, iar terenul din județul Ilfov la un preț de peste aproape 3 ori mai mare.

Astfel, prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziției de terenuri, au fost majorate cheltuielile societății Niky Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile și, în consecință, a impozitelor datorate bugetului de stat.

Ca urmare acestor operațiuni, creditul societății SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei.

Suspecților, persoană fizică și juridică, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.