Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETĂ la Complexul Energetic Oltenia, după acuzaţiile de şpagă

4tuning.ro
spaga

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a reacţionat public, la aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului de la Complexul Energetic Oltenia privind acordarea de şpagă de către viitorii disponibilizaţi unor directori sau şefi din companie pentru a fi radiaţi de pe lista de concedieri.

Victor Grigorescu a solicitat public managerului interimar de la CEO să verifice din nou persoanele de pe listele de disponibilizări pentru a înlătura dubiile că s-ar fi dat şpagă pentru ca anumite nume de viitori concediaţi să fie şterse de pe listă. De asemenea, acesta a mai solicitat administraţiei Complexului Energetic Oltenia să aplice corect şi eficient planul de restructurare a companiei.

Viitorul nu mai e ce a fost cândva

Escrocherie EPOCALĂ la Munchen: Un neamț credea că pune mâna pe aurul lui Nicolae Ceaușescu

Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia să se dovedească doar un zvon fără temei. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință. Cer o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale. Din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns în situația în care se găsesc astăzi. Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru.
Planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia să fie aplicat și respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte a societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara
”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Anumiţi liderii sindicali au susţinut că angajaţi ai CEO, care urmau să plece acasă de la 1 septembrie, s-au plâns că anumite persoane cu funcţii din companie le-ar fi cerut bani pentru scoaterea de pe lista de concediați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.