Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETĂ la Prefectura Constanța. Care este motivul

dosare ancheta

Avocatul Poporului efectuează o anchetă la Primăria localităţii Ovidiu şi Prefectura judeţului Constanţa, în legătură cu nerespectarea prevederilor unei hotărâri judecătoreşti de reconstituire a dreptului de proprietate al unei persoane. 

Un comunicat de presă transmis vineri de Avocatul Poporului informează că a fost începută o anchetă la Primăria oraşului Ovidiu şi Prefectura Constanţa, ce vizează posibila încălcare a art. 44 şi art. 52 din Constituţia României privind dreptul de proprietate privată şi dreptul persoanei, privată de o autoritate publică.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii-VIDEO

Potrivit sursei citate, ancheta Avocatului Poporului este urmarea unei petiţii prin care o persoană semnala faptul că, deşi a efectuat nenumărate demersuri la Primăria Ovidiu, această autoritate refuză punerea în aplicare a dispozitivului hotărârii judecătoreşti prin care se stabilea reconstituirea dreptului său de proprietate. 

"Prin sentinţa civilă nr.20297 din 8 decembrie 2009, pronunţată de Judecătoria Constanţa, în dosarul nr.10557/118/2008, instanţa a obligat Comisia Locală Ovidiu pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului, Primarul oraşului Ovidiu şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului Constanţa, să reconstituie în favoarea petentei, în calitate de moştenitoare, dreptul de proprietate pentru suprafaţa de 1,75 ha teren arabil, în natură pe vechiul amplasament, dacă nu a fost atribuit în mod legal altor persoane. În dispozitivul hotărârii se precizează că, în cazul în care restituirea în natură pe vechiul amplasament nu este posibilă, retrocedarea să se facă prin compensare cu alt amplasament liber şi numai în cazul în care retrocedarea nu este posibilă din motive obiective, să se acorde despăgubiri în echivalent", se arată în comunicatul de presă. 

Potrivit Avocatului Poporului, Comisiei de fond funciar şi Primarului oraşului Ovidiu le revenea obligaţia expresă de a întreprinde demersurile şi formalităţile pentru reconstituirea dreptului de proprietate şi de a înainta propunerea de reconstituire către Comisia Judeţeană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.