Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Vaslui, după ce un bebeluș a murit de foame

radioiasi.ro
protectia copilului

Direcția de Protecția a Copilului a deschis o anchetă în cazul unei familii din Vaslui, după ce bebelușul lor de patru luni a murit din cauza subnutriţiei. Lăsat de mamă în Spitalul din Bârlad, copilul are jumătate din greutatea normală pentru vârsta sa.

O femeie a ajuns la Spitalul din Bârlad, săptămâna trecută. Le-a spus medicilor că bebeluşul ei în vârstă de patru luni nu ia în greutate. A lăsat copilul la spital şi a plecat. Doctorii nu au reuşit să mai facă nimic pentru copilul care cântărea doar trei kilograme. Micuţul a murit după câteva zile, transmite Digi24.

Trebuia să îi cumpărăm numai lapte praf ca să îi dam. I-am cumpărat două cutii de lapte praf. Nu mi-a ajuns. Şi i-am mai dat lapte de vacă. A intrat în anemie, l-am dus la spital”, a spus mama copilului.

Autopsia a stabilit că bebelușul a murit din cauza subnutriției.

„Diagnosticul de deces este pneumonie acută interstiţială pe fondul unei malnutriţii”, a explicat medicul legist Sergiu Săvinescu.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a început o anchetă. Mama bebeluşului mai are opt copii, dintre care cinci sunt minori. Momentan, verificările îi vizează doar pe părinţi, nu şi pe asistentul social din comună, care ar fi trebuit să verifice periodic familia.

Situaţia acestei familii nu s-a mai aflat niciodată în atenţia instituţiei noastre”, a spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

De altfel, asistentul social a explicat că el ocupă mai multe funcții și că nu merge pe teren la familii decât atunci când este vorba despre solicitări „excepționale”.

„Am şi funcţia de secretar stare civila şi asistent social. Fac şi teren numai la solicitări în cazuri mai excepţionale. O să îi monitorizăm, dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus Mircea Hazariuc.

Primarul comunei Fruntișeni a declarat că oamenii nu au venit la primărie ca să spună că nu au cu ce crește copilul.

Pe aceast[ familie, eu atâta timp cât vad că din partea lor nu este bunăvoinţă absolut deloc, nu ai ce sa le faci. Ei nu au venit la primărie să spună: domnule, nu am cu ce creşte copilul”,a declarat Neculai Lupu.

Legea nu prevede sancţiuni pentru cei care cunosc o astfel de situaţie şi nu anunţă autorităţile competente. Soarta celorlalţi copii ai familiei va fi decisă de Direcţia pentru Protecţia Copilului, la finalul anchetei. La rândul lor, poliţiştii vor face verificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.