Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta penala de amploare in cazul copiilor bolnavi din Arges. Inclusiv apa potabila, verificata

ziarelive.ro
copii bolnavi

O ancheta penala de amploare a fost preluata de Tribunalul Arges, data fiind complexitatea cauzei privind copiii bolnavi din Arges. Inverstigatia a fost demarata initial de judecatoria Pitesti. Totul este verificat, de la alimentele consumate de copii, pana la apa potabila din trei orase.

"Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.

Citeste si: Avocatul Poporului intervine in cazul copiilor bolnavi din Arges

Pentru lămurirea situaţiei de fapt, s-a solicitat efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.

Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către minora O.D.M., spre a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către unităţile spitaliceşti la internarea minorilor. În prezent, ofiţerii de poliţie judiciară audiază mai multe persoane. Cercetările penale sunt efectuate de către ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş - Serviciul Investigaţii Criminale şi I.G.P.R. – Direcţia Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", informeaza PICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.