Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta privind rectificările bugetului pe 2016: Am obţinut câteva informaţii, trebuie să continuăm

antena3.ro
anaf

Preşedintele Comisiei de buget a Senatului, Viorel Arcaş, a afirmat, miercuri, după şedinţa comisiilor de specialitate privind ancheta în cazul rectificării bugetului pe 2016, că sunt nelămuriri în legătură cu veniturile nefiscale şi cu prognoza în cazul fondurilor europene. "Concluzia este că am obţinut câteva informaţii. Le aveam şi pe situaţiile solicitate dinainte. Concluzia este că trebuie să continuăm. Asta am aflat de la ANAF. ANAF primeşte planul de la Ministerul de Finanţe şi, după cum mi-am dat seama astăzi, planul lor este făcut după realizări. A vorbit de la ANAF despre veniturile fiscale şi problema mare este la cele nefiscale. Acolo este problema, la fondurile europene în care nu ne-am lămurit, să vedem. Acolo este o creştere spectaculoasă. Când la fondurile europene ai realizări la sumele respective de 5% pe tot anul şi în decembrie ajungi la 110%, ca şi prognoză. Nu ştiu cine îşi poate închipui că 110 şi cu 95 fac 200 şi ceva. Faci într-o lună cât nu ai făcut în 11 luni. Aici este problema din ce am constatat astăzi", a explicat Arcaş, după audieri, la întrebările ziariştilor.

Comisiile de buget i-au audiat miercuri pe vicepreşedintele ANAF Doru Dudaş şi pe foşti reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene, iar joi va fi audiat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Daniela Pescaru. "După ce terminăm cu eşalonul de secretari de stat o să ajungem sus, la cei care au luat deciziile, o să audiem inclusiv, probabil, reprezentanţii Curţii de Conturi după ce îşi termină şi ei raportul", a adăugat Arcaş, conform Agerpres.

Preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor, Leonardo Badea, a spus că o parte din datele primite de la cei audiaţi sunt publice şi că au fost solicitate de la Ministerul Finanţelor, Ministerul Dezvoltării şi de la ANAF materiale şi date. "Am audiat astăzi de la nivelul ANAF pe domnul vicepreşedinte Doru Petru Dudaş, de la Ministerul Fondurilor Europene am audiat pe doamna fostă secretar general adjunct Camelia Izvoran, pe Claudia Coman de la direcţia coordonare şi sistem şi domnul director general de la Autoritatea de Management Programe, Infrastructură mare Cătălin Gheran. S-au pus întrebări, s-au prezentat materiale. De asemenea, Comisiile reunite au solicitat de la Ministerul Finanţelor de la Ministerul dezvoltării şi de la ANAF materiale, date pentru a face analiza şi pentru a putea răspunde întrebărilor care sunt cuprinse în Hotărârea Biroului Permanent. O parte din datele solicitate sunt date publice, deci avem acces la ele şi suntem într-o perioadă în care facem audieri, într-o perioadă de studiu, într-o perioadă în care colectăm datele şi informaţiile", a declarat Badea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.