Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii ruşi confirmă că Akbarjon Djalilov a fost atentatorul de la metroul din St-Petersburg

AFP
Sankt-Petersburg

Comitetul de anchetă rus cu privire la atacul din metroul din Sankt-Petersburg a confirmat marţi, într-un comunicat, că atacatorul prezumtiv al atentatului a fost Akbarjon Djalilov, care a plasat de asemenea o bombă suplimentară într-o altă staţie de metrou, transmit Reuters şi AFP. Autorităţile rus au confirmat astfel un anunţ anterior al serviciului de securitate kârgâz, care îl identificase pe atacator în persoana lui Akbarjon Djalilov, de origine kârgâză, în vârstă de 22 de ani.

Comitetul rus precizează că ancheta l-a identificat pe Djalilov, ale cărui urme de ADN au fost identificate şi pe o geantă în care se afla un dispozitiv exploziv. 'Din probele genetice şi din imaginile camerelor de supraveghere există motive să credem că persoana aflată în spatele acţiunii teroriste din trenul de metrou este aceeaşi care a lăsat o geantă cu un dispozitiv exploziv în staţia Vosstania Ploşciadi', adaugă comunicatul.

Explozia de luni a avut loc în timp ce garnitura de metrou circula între staţiile Sennaia Ploşciadi şi Tehnologiceski Institut din centrul oraşului Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia, conform Agerpres. Potrivit celui mai recent bilanţ, atacul a provocat decesul a 14 persoane, iar 49 de răniţi sunt în continuare spitalizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.