Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora intervine în scandalul Ghiţă-Coldea: DNA trebuie să investigheze SRI

andreea pora

După ce a devenit tot mai clar că Sebastian Ghiţă este o creaţie a SRI, tot mai multe voci solicită investigaţii şi demersuri pentru oprirea implicării serviciilor în afaceri şi în presă. Jurnalista Andreea Pora susţine că DNA trebuie să investigheze cât parandărăt s-a întors la SRI din contractele lui Ghiţă.

Vezi şi: Alina Mungiu-Pippidi face afirmaţii grave: Partidul lui Nicuşor Dan, ajutat de SRI

"Mai importanta este readucerea serviciilor in matca lor in ce priveste afacerile, sub acoperire sau la vedere, care au spoliat statul si au generat grupuri mafiote si monopoliste, cum vedem in cazul lui Ghita. Aici ajungem de fapt la fondul problemei: cum de a fost posibila o creatura precum Ghita? El e doar ultimul dintr-un lung sir de indivizi gonflati de SRI cu putere si bani, aruncati in afaceri, politica si media, dupa modelul deja consacrat al mogulilor. Voiculescu, Vintu si Patriciu. Traseul acestora (Vintu si Voiculescu sunt dupa gratii, Ghita e dat in urmarire internationala), raul pe care l-au facut societatii arata in final esecul acestui tip de operatiune, care, iata, se intoarce ca bumerangul acum chiar impotriva SRI. Zona afacerilor este complet scapata oricarui control, legislatia este permisiva, bugetele enorme, cheltuielile pe masura si neverificabile. Opacitatea este totala, iar sporadicele scandaluri, cum a fost cel cu tentativa de preluare a CFR Marfa de catre Gruia Stoica sub mandatul si bagheta lui Ponta au aratat doar o bucaica din puzzle-ul mizeriei care dospeste. Faptul ca SRI a inchis ochii la incredibilul jaf de la ANRP, de exemplu, nu este nici el deloc intimplator. DNA ar trebui sa investigheze cit parandărăt s-a intors la SRI din contractele lui Ghita si in ce firme sau la ce persoane au ajuns acei bani. Asa cum e timpul sa aflam cita presa e controlata de servicii prin interpusi, asa-zisi patroni si moguli, si cui apartine de fapt ea", scrie Pora într-un editorial din Revista 22.

Vezi şi: ULTIMUL mesaj public lansat de Florian Coldea, după DISPARIȚIA lui Ghiță

Andreea Pora susţine şi ideea unui control mult mai strict asupra bugetelor SRI, prin intermediul CSAT.

"Nu stiu daca serviciile insele vor intelege ce trebuie din esecul unor experimente precum cel cu Ghita, Vintu, Voiculescu, niste creatii monstruoase, dar e limpede ca e nevoie de o schimbare radicala , de o curatenie, de o modificare legislativa si de un control clar al bugetelor si afacerilor SRI, inclusiv la nivel de CSAT (o comisie parlamentara mi se pare in continuare un banc prost). Alftel sistemul se va reproduce mereu si mereu. Generatiile vechi vor fi inlocuite de altele noi, mai rapace, obraznice si primitive, iar societatea va ramine captiva aceluiasi sistem- politica in pat cu afacerile sulfuroase, cu serviciile si presa-maciuca controlata de penali", mai scrie Pora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.