Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora, mesaj pentru Cioloş: Tehnocrat şi politician, 'aceeaşi mizerie'?

andreea pora

Jurnalista Andreea Pora îi transmite un mesaj premierului Dacian Cioloş, după izbucnirea scandalului de plagiat al ministrului de Interne, Petre Tobă. Pora îi cere şefului Guvernului să acţioneze urgent, fără subterfugii, pentru a nu dinamita imaginea noului Executiv şi pentru a nu compromite şi ideea tehnocraţiei.

Jurnalista afirmă că încă de la început numirea lui Tobă a fost suspectă, din cauza relaţiei cu Gabriel Oprea. Însă, spune Pora, menținerea lui în guvern ar fi și mai suspectă în noile condiții ale plagiatului. "Dacă Dacian Cioloș nu vrea să-și dinamiteze din start credibilitatea mandatului, este obligat să-l îndepărteze pe Tobă. Și încă repede, fără invocarea mai știu eu căror comisii și comitete naționale. Prima reacție, venită prin purtătorul de cuvânt Dan Suciu, arată însă că exact în direcția asta se îndreaptă lucrurile", scrie Andreea Pora într-un editorial în Revista 22, amintind că deja celebra comisie care analizează cazurile de plagiat la demnitari l-a scos basma curată pe Victor Ponta.

Vezi şi: Dacian Cioloș, mesaj pentru Raed Arafat și Petre Tobă: Nu exclud nicio măsură

"Dar chiar și demisia lui Tobă nu este suficientă, e doar minimum ce se impune. Chestiunea plagiatelor trebuie rezolvată o dată pentru totdeauna, este o pată atât de rușinoasă pe obrazul României, al educației și al lumii academice în particular, încât ea trebuie pur și simplu răzuită până la os. Cabinetul Cioloș are datoria să facă asta. Concret, lui Ponta și Oprea trebuie să li se ridice urgent titlurile de doctor, Comisia Națională de Etică trebuie schimbată și regândită pentru că este complet discreditată pentru modul imund și sfidător în care a făcut zid în jurul celor doi plagiatori notorii, legea trebuie modificată în așa fel, încât demnitarii-plagiatori să nu mai beneficieze de un regim preferențial. În aceaste chestiuni nu mai pot încăpea nuanțe sau tergiversări, așa cum a încercat proaspătul ministru al Educației, domnul Curaj, să facă. Răspunsurile sale au dezamăgit, în special pentru că poartă titulatura de „tehnocrat“. Ministrul Curaj a răspuns că plagiatul lui Ponta nu se află printre priorități, nefiind pe picior de egalitate cu bugetul, și că nu a primit o sesizare de la Universitatea București (cererile și sesizările în privința ridicării titlului de doctor sunt la minister încă din 2012). Jalnic debut", mai scrie Andreea Pora.

"Deci, domnule premier Cioloș, pentru început, afară urgent cu Tobă. Altfel, între tehnocrat și politician se va pune un mare semn de egal. Vor fi „aceeași mizerie“", concluzionează jurnalista, în editorialul din Revista 22.

Vezi şi: Declarații HALUCINANTE ale lui Petre Tobă: Am lucrat la doctorat cu un coleg, aveam aceeași temă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.