Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Gerea: 'PNL și Orban iau în brațe sistemul lăsat moștenire de Băsescu și luptă cu desăvârșire împotriva drepturilor și libertăților cetățenilor'

gerea

"PNL și liderul său devin tot mai vocali în apărarea sistemului ocult construit de Traian Băsescu și păstorit astăzi de Klaus Iohannis. Ludovic Orban devine ridicol transformându-se într-un apărător al instituțiilor de forță, al procuraturii care anul trecut îi punea opreliști în candidatura la Primăria Capitalei și pe care o acuza de întocmirea de dosare politice. Tocmai Orban, cel care acuză demersul de sesizare a CCR de către Călin Popescu-Tăriceanu, uită că anul trecut beneficia de prezumția de nevinovăție. Astăzi, din interese lesne de înțeles cu privire la propria persoană și situația sa juridică, Ludovic Orban se face că nu înțelege ce înseamnă drepturile și libertățile cetățenilor sau prezumția de nevinovăție.

PNL este azi un partid populat de oamenii și gândirea lui Traian Băsescu, de cei care încearcă să se agațe de un sistem care își dă ultima suflare. Din partidul care își făcuse titlu de glorie din apărarea drepturilor și libertăților, PNL a devenit prin liderul său o formațiune care aplaudă defilarea cătuşelor cu oameni care sigur că sunt condiţionaţi de acest sistem putred şi care îi pune în situaţia de a-i aduce încă laude.

Orban și cei asemenea lui nu văd o încălcare brutală a drepturilor şi libertăţilor individuale, fapt care a permis excese permanente, unele din ele sancţionate chiar de CCR. PNL și Orban sunt orbiți de frăția pe care o au cu sistemul ajuns azi în slujba lui Iohannis. Aceștia nu mai văd abuzurile, desconsideră instituțiile vitale ale statului de drept. Sesizarea CCR în noul dosar intentat guvernului este necesară pentru o clarificare asupra acțiunilor întreprinse de DNA, pentru că este pentru a treia oară în acest an când DNA acționează împotriva unor acte ale Executivului. Așa cum a arătat CCR în cazul anchetei privind OUG 13, am avut de a face cu acțiuni abuzive ale unor persoane care conduc instituții care se ocupă de justiție în țara noastră.

PNL și Orban încurajează acţiunea DNA și toate aceste demersuri de blocare a guvernului din singurul motiv că văd un câștig din tot acest lucru, unul electoral. Oportunismul politic bate orice urmă de apărare a drepturilor. Nimeni nu mai vorbește despre evoluția economică a României, despre măsurile adoptate de guvern, despre reforma în justiție. România se află azi pe primul loc în Uniunea Europeană la creşterea economică, ţara noastră înregistrând în primul trimestru o creştere economică de 5,9%, cea mai mare din Uniunea Europeană, iar în al doilea trimestru creşterea a fost de 6,1% pe serie brută. Cine mai discută despre acest lucru? Nimeni. Întreaga atenție e captată de un subiect creat de DNA.

Nu mai suntem naivi să credem în coincidenţe. E limpede că avem de a face cu o ofensivă de toamnă a DNA, iar PNL și Orban speră ca prin acțiunile DNA-ului să capete capital electoral. Este jenantă postura în care se află PNL-ul azi.", s-a arătat într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO de către Andrei Gerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.