Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii CNSAS intră în grevă japoneză. Majorararea salariului și acordarea unui spor, printre revendicări

ziaruldearges.ro
CNSAS securitate

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

„Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea C.N.S.A.S. în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”, potrivit sursei citate.

Revendicările angajaților CNSAS sunt:

  • Aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor C.N.S.A.S. pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 01.01.2022 şi care nu se aplică nici la data redactării prezentului comunicat ;
  • Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ;
  • Acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.

„Încă din 2018, instituţia noastră a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări”, se mai arată în comunicat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.