Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Maria Villar a demisionat din funcțiile de vicepreședinte UEFA și membru al Comitetului Executiv UEFA

http://www.soccercooligans.com
Angel Maria Villar

Angel Maria Villar, fostul președinte al federației spaniole de fotbal, aflat în arest provizoriu din 20 iulie pentru fapte de corupție, și-a înaintat demisia din postul de vicepreședinte al UEFA și membru al Comitetului Executiv UEFA, relatează EFE.

Într-o scrisoare trimisă președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în ziua de 26 iulie, Villar și-a prezentat demisia cu efect imediat și nu va mai deține nicio funcție oficială în forul european, anunță Agerpres.

Citește și: Milan e aproape să dea lovitura sezonului chiar înaintea dublei cu Craiova: O vedetă de la Bayern e aproape de San Siro

Villar, ales președinte neîntrerupt al federației spaniole din 1988, a fost ales în Comitetul Executiv al UEFA în 1992, iar din 2002 a ocupat unul dintre cele cinci posturi de vicepreședinte până pe 5 aprilie 2017, când, la Congresul de la Helsinki, locul său a fost ocupat de suedezul Karl-Erik Nilsson. Villar a rămas însă vicepreședinte, alături de Karl-Erik Nilsson, Fernando Gomes, Grigori Surkis și Reinhard Grindel.

Spaniolul și-a prezentat candidatura la alegerile pentru președinția UEFA de anul trecut, dar în final a renunțat, iar slovenul Ceferin a câștigat cursa cu contracandidatul său Michael Van Praag (Olanda).

La UEFA, Villar deținea și președinția Comisiei privind statutul jucătorilor, transferurilor și agenților de jucători.

Pe 25 iulie, Consiliul Superior al Sporturilor (CSD) l-a suspendat, marți, pentru un an pe președintele Federației spaniole de fotbal (RFEF), Angel Villar, aflat în detenție provizorie pentru bănuieli legate de deturnare de fonduri și abuz de încredere în detrimentul federației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.