Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a decis cine va câștiga alegerile din Franța: Va fi un 'preşedinte puternic'

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, într-un interviu acordat grupului german de presă RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND), că doreşte ca Emmanuel Macron să iasă învingător în alegerile din Franţa, afirmând că acesta va fi 'un preşedinte puternic' dacă va fi ales, relatează AFP şi Reuters.

'Nu am nici cea mai mică îndoială că Emmanuel Macron, dacă va fi ales (în faţa candidatei extremei-drepte Marine Le Pen), ceea ce sper să se întâmple, va fi un preşedinte puternic', a declarat Angela Merkel, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

Întrebată dacă Germania va accepta viitoare solicitări din partea Franţei de a-şi creşte contribuţiile la nivelul Uniunii Europene, Angela Merkel a spus: 'Vom vedea. Nu pot anticipa discuţiile cu viitorul preşedinte francez'.

Este pentru prima dată când cancelarul german Angela Merkel, considerată cel mai influent lider din Europa, sprijină în mod explicit un candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa. Al doilea tur de scrutin în care se vor confrunta candidata extremei-drepte Marine Le Pen şi centristul Emmanuel Macron are loc pe 7 mai.

Citește și: Un afacerist oltean a fost săltat de DIICOT după ce a pus mai multe tinere să se prostitueze

Întrebată de RND dacă Emmanuel Macron, în cazul în care va fi ales, va trebui să demonstreze că nu este 'pudelul Germaniei', cancelarul a calificat această idee drept 'absurdă'.

'Fiecare lider european reprezintă interesele propriei ţări şi ale poporului său, la fel ca şi cancelarul german. Relaţia franco-germană este vitală pentru ambele ţări şi pentru Uniunea Europeană', a spus ea.

Citește și: STUDIU S-a aflat câte zeci de mii specii diferite de arbori există în lume: Continentele în care nu e nici măcar unul

Merkel - care l-a primit la Berlin pe Macron, Fillon şi pe candidatul socialist Benoit Hamon înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze - a criticat în mod repetat declaraţiile eurofobe şi naţionaliste ale Marinei Le Pen şi ale partidului său Frontul Naţional, al cărui preşedinte interimar Jean-François Jalkh, acuzat de negarea Holocaustului, a trebuit să renunţe la funcţie după cinci zile de la numirea sa.

Potrivit unui sondaj publicat joi, Emmanuel Macron este creditat pentru al doilea tur al alegerilor, din 7 mai, cu 61% intenţii de vot faţă de 39% pentru Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.