Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a fost ținta unui ATENTAT: O politiciană a fost înjunghiată

Un german care a înjunghiat-o în gât pe o candidată la postul de primar al oraşului Koln, Henriette Reker, în timpul unui eveniment de campanie, din cauza poziţiei sale prorefugiaţi, ar fi preferat de fapt s-o omoare pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat un poliţist, vineri, în faţa unui tribunal din Duesseldorf, relatează agenţia DPA.

Frank S. (44 de ani), acuzat de tentativă de omor după ce-a înjunghiat-o grav cu un cuţit pe politiciană pe 7 octombrie, a afirmat că Angela Merkel era de fapt ţinta vizată, dar că era prea greu de ajuns la ea, potrivit poliţistului.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Doi lei au fost împușcați după ce un tânăr sinucigaș s-a aruncat în cușca lor / VIDEO

Imediat după arestarea sa la Koln, Frank S le-a spus poliţiştilor, inclusiv martorilor, că fapta sa a fost o acţiune de protest faţă de politica privind refugiaţii a Angelei Merkel, a cărei promisiune de găzduire a atras circa 1,1 milioane de migranţi în Germania în 2015.

Henriette Reker, coordonator pe probleme sociale pentru cazarea refugiaţilor până să fie aleasă primăriţă la o zi după atacul asupra sa, a suferit răni grave în acea vreme şi a fost plasată în comă artificială.

Citește și: Un oraș din Spania a INTERZIS jucăriile sexuale: Ce pățesc cei care au așa ceva

Cu toate că şi-a preluat mandatul cinci zile mai târziu în timp ce era încă în spital, dna Reker urmează în continuare un tratament medical pentru rănile pe care ea le-a suferit în timpul unui eveniment de campanie.

Frank S era cunoscut autorităţilor pentru activităţile sale în cercurile extremiste de dreapta în anii 1990. După ce-a înjunghiat-o pe Henriette Reker, el a rănit şi alte patru persoane cu un cuţit de vânătoare.

Citește și: INCREDIBIL Soția și cumnatul lui Condrea, cu bodyguarzi la DNA

Atacatorul ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă, dar avocaţii săi susţin că fapta lui ar putea fi încadrată la vătămare corporală gravă, care ar putea fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare potrivit legislaţiei germane, titrează agerpres.ro.

Citește și: VESTE MARE pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.